Хто створив кровожерливу уханьську заразу: версія британської розвідки

6 квітня 2020, 11:23
У бік китайського Уханю кинули черговий камінь.
коронавірус
Британська розвідка назвала свою версію виникнення "корони" / Reuters

У той час, коли китайський вірус Ковід-19 збирає щедру криваву данину у всьому світі – станом на 6 квітня 69 479 осіб стали жертвами коронавірусної інфекції – голови багатьох експертів, учених і простих громадян зайняті пошуком винного.

Причиною розповсюдження уханьської зарази міг стати витік з китайської лабораторії в Ухані (провінція Хубей), повідомляє видання Daily Mail з посиланням на дані британської розвідки.

Як пише видання, в Ухані розташовані Інститут вірусології та Уханьский центр контролю захворювань, причому в останньому проводилися досліди над тваринами, в тому числі над летючими мишами.

Американський експерт з біобезпеки, професор Річард Ебрайт розповів, що був свідком того, як працівники уханьських лабораторій вивчали віруси, але разом з тим не дотримувалися техніки безпеки.

Експерт уточнив, що для подібних експериментів потрібен рівень захисту класу "чотири", а у китайських учених був тільки клас "два", що забезпечує мінімальний захист від зараження.

Зазначимо, достовірність нової версії розвідки офіційна британська та китайська влада поки не визнали.

читайте такожЧому Covid-19 убиває молодих і здорових: відповідь учених шокуєНагадаємо, раніше повідомлялося, що пандемія коронавірусу не піде на спад через настання теплої погоди навесні, заявив вірусолог, член Нью-Йоркської академії наук Анатолій Альштейн.

"Я думаю, що та зміна погоди, яка відбувається зараз, на епідемію не вплине і не затримає її", — сказав він.

За його словами, тепла погода "не зменшить і особливо не збільшить" темпи поширення небезпечної інфекції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти