Захистять життя воїнів ЗСУ: у МОУ презентували нові українські безпілотники

6 серпня 2024, 00:27оновлено 6 серпня, 11:54
125
В Україні презентували нові вітчизняні безпілотні системи, які можуть компенсувати чисельну перевагу росіян на полі бою.
Захистять життя воїнів ЗСУ: у МОУ презентували нові українські безпілотники
В Україні презентували нові вітчизняні безпілотні системи / колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ

В Україні презентували сучасні вітчизняні безпілотні системи, які допоможуть українським захисникам та зможуть компенсувати чисельну більшість ворога у бою. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони у своєму Telegram-каналі.

"Збройні сили України впроваджують технології, які дозволяють ефективно замінити людей на полі бою роботизованими дронами", - зазначив під час участі у заході заступник Головнокомандувача ЗС України полковник Андрій Лебеденко.

За інформацією МОУ, презентацію провели на одному із полігонів Сил оборони України. Також у відомстві зазначили, що подібні системи уже давно замінили багато видів озброєння та стали ефективним замінником людським ресурсам. У Міністерстві сказали, що дрони стали досить хорошою заміною артилерії, адже снарядів сьогодні не вистарчає.

відео дня

Що таке Міністерство оборони України?

Міністерство оборони України — центральний орган виконавчої влади і військового управління, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні Сили України. Міноборони України є головним (провідним) органом у системі центральних органів виконавчої влади щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері оборони, пише Вікіпедія.

"Наразі Сили оборони активно співпрацюють із вітчизняними й іноземними розробниками військових технологій із метою широкого використання штучного інтелекту на полі бою. Технології – основа нашої перемоги", – йдеться в повідомленні Міністерства оборони.

Лебеденко підкреслив, що наразі необхідно покращувати виробництво українських безпілотних систем і відзначив їх необхідність та ефективність на полі бою.

Сучасна війна безпілотників: основні новини

Нагадаємо, в ніч на 6 серпня ворог в черговий раз атакував Київ не лише дронами та безпілотниками, але і ракетами. У столиці працювала ППО.

ЗСУ активно використовують ударні дрони у війні проти України, наприклад, недавно морпіхи показали відео, як нищать російські бліндажі за допомогою дронів.

Також в понеділок увечері, 5 серпня, стало відомо, що на заводі Ростеха в Башкортостані, який постачає запчастини до РСЗВ окупантів, стався великий вибух.

Читайте також інші новини про війну в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти