Ворога накрили вогнем: на Донбасі ЗСУ "перемололи" 80 окрів разом з бронетехнікою

5 квітня 2022, 23:57
На Донецькому та Луганському напрямках за вівторок українські військові відбили 9 атак ворога та знищили 53 одиниці техніки.
Війна, Україна
/ Reuters

За вівторок українські військові в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід знищили до 80 осіб особового складу противника і 45 одиниць ворожої техніки.

"Українські захисники продовжують стримувати агресора. Зокрема, 5 квітня російські фашистські війська здійснили 1 атаку. Також наша артилерія завдавала вогневого ураження по скупченню особового складу і техніки. В ході боїв наші воїни знищили: особового складу – до 80; танків – 4 (з них захоплено – 1); БТР – 9; БМП – 10; мінометів-1; БМ – 21 – 1; АТ – 17; БПЛА – 1; паливозаправника-2", - йдеться в повідомленні в Facebook.

Разом з тим на Донецькому і Луганському напрямках за вівторок українські військові відбили 9 атак ворога і знищили 53 одиниці техніки, повідомлятє Операція об'єднаних сил.

"Завдяки вмілим діям та майстерності військовослужбовців угруповання Об'єднаних сил протягом поточної доби було успішно відбито 9 атак ворога. Наші воїни завдали шкоди російським окупантам. Зокрема, українські захисники знищили 4 танки, 24 одиниці броньованої і 20 одиниць автомобільної техніки, 5 артилерійських систем противника", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, українські воїни захопили один танк агресора.

"Також наші воїни підрозділу протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили 6 безпілотних літальних апаратів ворога", - повідомляють в ООС.

читайте такожКлючова Битва: військові аналітики назвали головний напрямок нового удару РФ

Війна в Україні

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти