Залишається високою ймовірність нападу військ Лукашенка на Україну - ЦОС

28 лютого 2022, 22:43
Залишається високою ймовірність вторгнення білоруських військ на територію України, повідомляє Центр оборонних стратегій.
Вертоліт, Білорусь
Залишається високою ймовірність нападу військ Лукашенка на Україну - ЦГЗ / Reuters

Залишається високою ймовірність вторгнення білоруських військ на територію України, повідомляє Центр оборонних стратегій.

"Наразі участь Білорусі у війні проти України складалася з надання території для вторгнення військ РФ і здійснення ракетних обстрілів і ударів авіації по українських містах та інфраструктурі. Попри заяви Лукашенка про дотримання нейтралітету, цей ризик буде стабільно високим, враховуючи повну залежність диктатора від рішень Кремля і відсутність будь-яких успіхів військ агресора".

Щодо першого раунду українсько-російських переговорів аналітики відзначають наступне: одним з наслідків проведення переговорів між Україною і РФ щодо припинення військової агресії Кремлем було нанесення ракетного удару по Києву через хвилини після завершення зустрічі.

відео дня

Про інші результати в дипломатичному вимірі стане відомо згодом після формування і доведення до РФ української позиції.

Сподіваємося, що це відбудеться з посиленням практичної допомоги стратегічними партнерами. Враховуючи негативний досвід Мінських домовленостей, основним ефективним інструментом переговорів з РФ залишаються ЗС України, підкреслили в ЦГЗ.

Війна РФ проти України

Президент РФ Володимир Путін заявив у ніч на четвер, 24 лютого, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти