"Краще відійти": аналітик про ситуацію на Покровському напрямку

28 серпня 2024, 22:42
271
На Покровському напрямку росіяни шалено тиснуть та витісняють ЗСУ із позицій.
'Краще відійти': аналітик про ситуацію на Покровському напрямку
Покровський напрямок / колаж: Главред, фото: УНІАН

На Покровському напрямку українським військам краще відійти на більш вигідні позиції. Про це заявив військовий експерт Олексій Гетьман у коментарі Youtube-каналу РБК-Україна.

"Під Покровськом відбувається те, що ми маємо організовано відійти на позиції, на яких ми зможемо тримати оборону при такому шаленому тиску з боку росіян", - сказав Гетьман.

За словами експерта, Покровський напрямок - це лише кілька відсотків від усієї лінії фронті, але зараз там відбувається більше половини бойових зіткнень із противником.

відео дня

"Тому є сенс відходити ближче до Покровська. Місцева адміністрація каже, що там побудовані потужні фортифікації. Швидше за все, там треба тримати оборону і не пускати ворога до Покровська і далі", - зазначив експерт.

Він також підкреслив, що українським військам краще відійти на вигідніші позиції і там прийняти оборону, ніж воювати у вщент зруйнованому місті, де практично не залишилось укріплень та важливих точок.

Крім того, аналітик сказав, що не варто затримуватися у населених пунктах, де залишилось "10 хат, які повністю зруйновані".

"Там є і водні перешкоди, і панівні висоти, за якими нам було б простіше триматися. Я думаю, що найближчі дні покажуть, що там і як відбувається", - зазначив експерт.

Війна на Донбасі - останні новини

Нагадаємо, раніше стало відомо, що росіяни продовжують просування на Покровському напрямку, ситуація погіршується.

Також раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко повідомив, що армія РФ вийшла на кордон Гродівка - Новогродівка та повернула на південь - на Селидове.

Стало відомо, що окупанти захопили село Костянтинівка на Покровському напрямку після того, як звідти відійшли ЗСУ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти