Як і де дізнатись свою військово-облікову спеціальність

25 липня 2024, 22:46оновлено 26 липня, 09:56
110
Військово-облікову спеціальність повинен знати кожен військовозобов'язаний, вона має бути вказаною у військовому квитку.
Як і де дізнатись свою військово-облікову спеціальність
ВОС, для чого вона потрібна і де дізнатися / колаж: Главред, фото: Слово і Діло, АрміяInform

Військово-облікову спеціальність повинен знати кожен військовозобов'язаний. Вона має бути вказаною у приписному посвідченні, чи у військовому квитку. Про це розповіли Новини.PRO.

Всі необхідні дані, які вказуються у ВОС необхідні для призначення людини у структурі армії до певного роду військ.

"Військово-облікова спеціальність зазвичай вказується у військово-облікових документах — у військовому квитку (чи його тимчасовому варіанті), або у приписному посвідченні", - йдеться у матеріалі журналістів.

відео дня

Кожна ВОС має свій код, згідно з яким і можна розшифрувати спеціалізацію. Військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу можуть побачити дані про ВОС на 10-12 сторінці військового квитка.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Офіцери запасу мають запис про військово-облікову спеціальність (з відповідним кодом) на 4-й сторінці військово-облікового документу.

Новини мобілізації в Україні

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив про необхідну кількість мобілізованих військових та про просування мобілізації.

Також раніше юристи заявили, що якщо у військовозобов'язаних, які не оновили дані в ТЦК, немає майна, з якого можна стягнути штраф, то, найімовірніше, їх не штрафуватимуть взагалі.

Під час мобілізації в Україні росіяни почали створювати штучні та фейкові новини про ТЦК та публікують відео з моментами бійок і конфліктів.

Читайте інші новини про мобілізацію:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти