"Жест доброї волі": Андрусів розповів, за яких умов Україна може повернути Херсон

3 серпня 2022, 13:10оновлено 3 серпня 2022, 16:04
Росія кратно перевершує Україну в техніці і живій силі, тому контрнаступ на півдні поки відкладається.
Контрнаступ ЗСУ, Віктор Андрусів
Контрнаступ ЗСУ поки неможливий - Віктор Андрусів / УНІАН, facebook.com

Контрнаступ ЗСУ на півдні України поки Неможливий. Таку думку в інтерв'ю Главреду озвучив колишній радник міністра внутрішніх справ і голови Офісу президента, колишній виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.

"Зараз про контрнаступ на півдні вже не може йти мови. Ми раніше ледве почали виходити на паритет в силах, а зараз вони кратно нас перевершують. Тому контрудар тепер буде в іншому місці, яке вони послабили. Поки не буду говорити де, але це досить очевидно", - зазначив експерт.

За його словами, провал нової операції РФ може стимулювати їх "жест доброї волі", який вони вже демонстрували під Києвом і на о. Зміїний.

відео дня

"Якщо все станеться так, як я прогнозую, то поспішний відступ після невдалого наступу може допомогти нам швидко повернути Херсон. Однак, тут я дуже обережний оптиміст щодо термінів. Якщо пару тижнів тому у нас були шанси повернути Херсон за серпень-вересень, то тепер їх немає", - сказав Андрусів.

Раніше Главред повідомляв, де і коли Росія може розгорнути наступальні дії на півдні.

"У окупантів не було шансів утриматися під Херсоном, після того, як були розбиті Мости. Зруйнувалася логістика, і проблема в тому, що вони навіть відступити повноцінно вже б не змогли. Тому, щоб врятувати Правобережне угруповання своїх військ, вони вирішили розгорнути широкий наступ на північ, захопити Кривий Ріг і Запоріжжя, і вирішити питання забезпечення своїх військ", - пояснював Віктор Андрусів.

Контрнаступ ЗСУ - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти