Залужний іде у відставку: усі подробиці

8 лютого 2024, 18:18
1979
Президент України Володимир Зеленський повідомив про зустріч із Валерієм Залужним та наголосив на необхідності кадрових змін в керівництві ЗСУ.
Залужний іде у відставку: усі подробиці
Зеленський зустрівся із Залужним / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України провів зустріч із з генералом Валерієм Залужним та запропонував йому продовжити перебування в команді. Про це Володимир Зеленський написав у своєму Телеграмі.

"Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді", - написав Володимир Зеленський.

У свою чергу Валерій Залужний подякував команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України.

відео дня

"В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом", - написав у своєму Телеграмі Валерій Залужний.

Він підтвердив зустріч із президентом України Володимиром Зеленським і зазначив про необхідність зміни підходів та стратегії.

"Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх. Українці обовʼязково переможуть", - резюмував Валерій Залужний.

Згодом міністр оборони України Рустем Умєров офіційно підтвердив відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. У своєму Facebook він подякував Залужному за всі досягнення та перемоги.

"Генералу Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань – керувати Збройними Силами України під час Великої Війни з росією. Збройні Сили України разом з усім Народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна – буде боротись за своє та за своїх, незважаючи на те, з яким ворогом має справу. Наші воїни відбили навалу агресора, захистили нашу державність, і продовжують щодня захищати нашу незалежність. Але війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України", - зазначив міністр оборони Рустем Умєров.

Як повідомляють джерела Суспільного, в команді Залужного вже очікують на указ про його звільнення. Проте наразі на сайті Офісу президента такого указу ще немає.

Чутки про відставку Залужного - що відомо

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, в західних ЗМІ активно обговорюють можливу відставку Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. За даними The Washington Post, у Києві поки не визначили заміну для Залужного, і на думку журналістів, потенційних наступників не видно.

Помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон не буде втручатися у можливе рішення щодо відставки Залужного. Білий дім вже повідомив про свою позицію офіційному Києву.

У своєму інтерв'ю італійським журналістам Зеленський вперше публічно згадав можливість відставки Залужного. За словами глави держави, Україні потрібно провести кадрове оновлення, не тільки у військовому керівництві.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти