Загороджувальні загони РФ розстрілюють у спину: полонений окупант про "м'ясні штурми"

19 червня 2023, 20:21
Ззаду окупантів йдуть автоматники у яких команда розстрілюватиме всіх, хто відступатиме.
Російські військові
Загороджувальні загони окупантів розстрілюють своїх / УНІАН, Радіо Свобода

Полонений окупант РФ Антон Мещеряков розповів про те, що в його армії діють загороджувальні загони, які розстрілюють російських солдатів, які намагаються відступити зі своїх позицій на полі бою.

Окупант розповів, що спочатку займався евакуацією поранених з поля бою, а потім його відправили на штурм. Відео допиту опублікувала Державна прикордонна служба.

"Почали набирати команду, тому що вже немає людей просто, хтось 200, хтось 300. Я кажу, Я не можу піти, я не боєць. Я не дійду туди або щось... я просто не піду", - розповів російський окупант.

відео дня

"Я кажу, просто пристреліть міняти тут, набагато гуманніше буде. Вони сказали, пристрелимо тільки тебе і всю твою групу. Стоїть автоматник і заводить, або ти, і лягаєш ти і лежать твої бійці. У підсумку нас погнали на цю позицію, ззаду нас йшов автоматник у якого була команда, хто буде відступати буде стріляти", — зазначив полонений солдат РФ.

При цьому він також розкрив обставини того, як потрапив у полон до українських військовослужбовців.

"Як тільки ми почули українську мову я запропонував, що треба здаватися в полон. Дивно нас прийняли як людей, по-людськи до нас ставилися. Відкривають нам очі, кажуть, що ви творите. Чому ви на нашій землі? І приходить розуміння, що ворог не той, на якого ми наступаємо, а ми самі вороги", — додав Мещеряков.

Зазначимо, що про практику застосування загороджувальних загонів окупантами було відомо і раніше. Про це окупанти зізнаються в переговорах між собою, а також розповідають після потрапляння в полон.

При цьому солдати РФ виступають в ролі справжнього гарматного м'яса. Це окремо підтвердили полонені бійці, які здалися нашим солдатам. За їх словами, командування Росії змушувало підлеглих йти в атаку. У разі відмови солдатів просто пристрелили б "дружнім вогнем".

Нагадаємо, раніше в Міноборони розповіли, що росіяни використовують загороджувальні загони, які не дають відступати.

При цьому Росія все більше вдається до практики використання приватних армій, так як регулярні війська мають низький рівень мотивації.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти