ЗСУ просунулися у Харківській області та закріпилися на звільнених територіях

4 серпня 2022, 18:51
Війська РФ не ведуть активних наступальних дій на Харківщині, але завдають ракетних ударів.
ВСУ, військові
Армія України на Харківщині просунулася вглиб оборони російських військ / Фото УНІАН

Сили оборони України змогли просунутися вглиб оборони окупаційних військ Росії у Харківській області та закріпилися на територіях, які вдалося звільнити. Загарбники не проводять активних бойових дій в регіоні, але намагаються утриматися на зайнятих позиціях. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

На брифінгу Міноборони у четвер, 4 серпня, він розповів про те, що ЗСУ вдалося досягти певного тактичного просування на фронті у Харківській області.

відео дня

За його словами, на даному напрямку ворог активно не атакує. Намагається утримати окуповані раніше території.

"На Харківському напрямку противник активних бойових дій не веде, намагається утримати захоплені території, а також завдає ракетних ударів. Сили оборони України просунулися вглиб оборони противника та закріпилися на звільнених територіях", - підкреслив Олексій Громов.

Ситуація у Харківській області

У американському Інституті вивчення війни раніше заявили, що президент РФ Володимир Путін, можливо, дав команду російським військам окупувати Харків. На думку фахівців, загарбники у Балаклії та Великій Комишувасі можуть будувати плацдарм для подальшого наступу на місто.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр, коментуючи ситуацію з загрозою наступу Росії на Харків, сказала, що ЗСУ розглядають будь-які подальші сценарії агресії ворога. За словами, Маляр, в рамках підготовки до таких варіантів розвитку подій створюються резерви і будуються фортифікаційні споруди.

"Підготовка на всіх напрямках однакова, вона полягає у створенні резервів, це і створення системи інженерних фортифікаційних споруд. Важливу роль відіграє і місцева влада. Безумовно, ми постійно кажемо, що розглядаємо всі можливі сценарії розвитку подій і готуємося до всіх цих сценаріїв", - підкреслила заступниця міністра оборони.

Дивіться онлайн новини Харкова

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти