ЗСУ просуваються на Херсонщині, у Харківській та Донецькій областях атакує РФ – розвідка Британії

18 липня 2022, 16:08
Ситуація на сході України залишається важкою.
Херсонська область
Війська України розширюють зону просування в районі захопленого Росією Херсона - британська розвідка / Колаж Людмила Денісова, Генштаб ЗСУ

Збройні сили України продовжують утримувати оборону по всій лінії фронту. На Донбасі і у Харківській області йдуть важкі бої, але там окупанти за останній тиждень не змогли суттєво просунутися. На півдні ситуація змінилася на користь української армії, війська йдуть на півночі Херсонської області і розширюють зону своїх контрнаступальних дій у районі захопленого Херсона.

Згідно з даними розвідки Міноборони Великобританії від 18 липня, ситуація на східному фронті в Україні, як і раніше, залишається складною. На Донбасі та Харківщині українські війська ведуть важкі бої з російськими окупантами. Але за останній тиждень росіянам не вдалося досягти суттєвого просування.

Карта розвідка Британії 18 липня
Карта війни в Україні від розвідки Британії на 18 липня / twitter.com/DefenceHQ

читайте такожЗСУ можуть звільнити Херсонську область вже в серпні - СоболевськийОднак ситуація змінилася на півдні. Як вважають британські розвідники, силам оборони України вдалося просунутися на півночі Херсонської області і розширити зону свого наступу в районі окупованого Херсона.

відео дня

Дивіться онлайн новини Херсона

Війна у Херсонській області

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний раніше заявив, що українська армія успішно контрнаступає на Херсонщині. Однак на сході – у Донецькій та Луганській областях – ворог атакує. Окупанти намагаються витіснити армію України з її позицію на півночі регіонів.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович сказав, що у Херсонській області перебуває близько 12-15 тисяч російських військ. ЗСУ атакують позиції окупантів в регіоні за допомогою HIMARS. На його думку, росіяни здаватимуться в полон ще до того, як українська армія перейде до контрнаступу.

Також Арестович казав, що війська РФ зміцнюються біля Антонівського мосту, щоб підготуватися до відступу з Херсонської області. Як вважає військовий експерт, особливих варіантів у загарбників практично немає. Вони вже подумки готуються здати Херсон.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти