ЗСУ доведеться приймати складні рішення: в ISW оцінили наслідки дефіциту снарядів

11 квітня 2024, 10:39
Аналітики ISW зазначають, що через дефіцит критично важливих снарядів, ЗСУ доводиться приймати важкі рішення щодо пріоритетності аспектів оборони.
ЗСУ доведеться приймати складні рішення: в ISW оцінили наслідки дефіциту снарядів
В ISW розповіли, чи здатні дрони компенсувати дефіцит снарядів ЗСУ / Колаж Главред, фото: УНІАН, 31 окрема механізована бригада

Українські військові активно використовують безпілотники на передовій замість боєприпасів. Однак, навіть при ефективному використанні безпілотників на полі бою, це не може повністю покрити дефіцит критично важливих боєприпасів. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни посилаючись на інтерв'ю президента Володимира Зеленського німецькому виданню Bild.

Володимир Зеленський заявив, що Україна успішно розвиває виробництво безпілотників. Однак, за його словами, ці безпілотники не можуть повністю замінити системи протиповітряної оборони, дальнобійні ракетні комплекси або артилерію.

"Українські війська частково пом'якшили існуючий дефіцит артилерійських боєприпасів, використовуючи FPV-дрони для відбиття атак російської піхоти і бронетехніки", — йдеться у звіті.

відео дня

У звіті зазначається, що командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, генерал Крістофер Каволі, застеріг 10 квітня, що російські війська мають перевагу в артилерії у співвідношенні п'ять до одного. Він також зазначив, що якщо США будуть зволікати з наданням військової допомоги Україні, окупанти можуть набути перевагу в артилерії навіть у співвідношенні десять до одного "за кілька тижнів".

"Затримки з західною військовою допомогою змушують українських військовослужбовців накопичувати матеріально-технічні засоби, і українські війська змушені приймати складні рішення щодо пріоритетності певних аспектів оборони ціною людських життів і втрачених територій, а також ціною протистояння ініціативі щодо обмеження російського військового потенціалу або планування майбутніх контрнаступальних операцій", - підсумовують аналітики у звіті.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Допомога Україні від США - дефіцит снарядів

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Україна має шанси на відбиття російських наступальних дій у разі надання додаткової військової допомоги Сполученими Штатами Америки, вважає помічниця міністра оборони Селеста Валландер.

Необхідно негайно постачити Україні засоби протиповітряної оборони та боєприпаси, оскільки без підтримки з боку США у ЗСУ можуть закінчитися швидко, що зробить їх позиції уразливими перед ударами російських окупантів. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслив, що будь-які затримки можуть призвести до просування росіян уздовж фронту бойових дій.

Верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, командувач ЗС США в Європі генерал Крістофер Каволі також попередив, що без підтримки США артилерійські снаряди та засоби протиповітряної оборони можуть закінчитися в Силах оборони "досить швидко", що робить Україну вразливою до часткової або повної поразки у війні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти