ЗСУ можуть піти в контрнаступ уже цього року - Зеленський

30 березня 2024, 00:08
Підготовка до контрнаступу можлива за умови стабільної ситуації на фронті, каже президент.
ВСУ
ЗСУ можуть піти в контрнаступ цього літа / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, 22 окрема механізована бригада

Українські військові можуть піти в новий контрнаступ уже цього року. Розвиток такого сценарію не виключає президент України Володимир Зеленський, повідомляє The Washington Post.

Для цього ситуація на фронті має бути стабільною. Це дасть змогу навчити й озброїти нові бригади, які братимуть участь у наступі. Так, наприклад, нещодавно вдалося стабілізувати ситуацію після наступу ворога на Авдіївському напрямку.

Президент акцентував увагу на тому, вкрай важливо займатися підготовкою до нового контрнаступу.

відео дня

"Якщо ви не будете робити кроки вперед для підготовки нового контрнаступу, Росія їх зробить. Ось чого ми навчилися в цій війні: якщо ви цього не зробите, це зробить Росія", - додав президент.

Контрнаступ ЗСУ

Як повідомляв Главред, ситуація на фронті складна, але контрольована. Збройні сили України планують стабілізувати лінію фронту найближчим часом і провести контрударні дії цього року, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

Також президент Украни Володимир Зеленський заявив, що у 2024 році Україна планує не тільки оборонятися, а й готувати новий контрнаступ. В інтерв'ю журналісту Брету Байєру на Fox News він зазначив, що Україна продовжуватиме свою "успішну історію на Чорному морі" і готуватиме "сюрпризи" для Росії.

Крім цього, військовий експерт Олег Жданов вказав на суттєві проблеми з озброєнням української армії, зазначивши, що навіть якщо були б сформовані нові бригади, вони не мають необхідного озброєння для контрнаступу. Він наголосив, що вирішення проблем з озброєнням є ключовим для подальших дій на фронті.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти