Війська РФ загрузли на двох ключових ділянках: Сирський зробив заяву про Харківщину

24 травня 2024, 11:40оновлено 24 травня, 12:31
286
Російські окупаційні війська намагаються зачепитися за Часів Яр - Сили оборони знищують їхні новітні танки і бронемашини, сказав Олександр Сирський.
Сирський, Вовчанськ
Окупанти загрузли у вуличних боях у Вовчанську - Сирський / Колаж: Главред, фото: Telegram-канал О. Сирського, АрміяІнформ

Війська агресора Росії зав'язли у вуличних боях за Вовчанськ на півночі Харківської області і зазнали дуже великих втрат. Ворог перекидає резерви та намагається підтримати темп атакувальних дій, але не досягає успіху. Також на північному напрямку окупанти перейшли до активної оборони в районі населеного пункту Липці. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

У зведенні в Telegram-каналі він розповів про ситуацію на фронті загалом і виокремив найскладніші ділянки, де Сили оборони б'ються з ворожими силами.

Вовчанськ

Ворог у Вовчанську зав'яз у вуличних боях і зазнав дуже великих втрат. Росіяни перекидають до міста резерви, щоб підтримати інтенсивність наступальних дій, проте не досягають успіхів.

відео дня

"Після перших незначних успіхів під час наступальних боїв на Харківщині противник повністю зав'яз у вуличних боях за Вовчанськ і зазнав дуже великих втрат в особовому складі штурмових підрозділів. Зараз ворог із різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно", - сказав Сирський.

Що за місто Вовчанськ?

Вовчанськ – місто в Україні, у Чугуївському районі Харківської області, центр Вовчанської міської громади, колишній районний центр однойменного району. Згідно з даними станом на 2022 рік, у місті проживали близько 3500 людей, пише Вікіпедія.

Липці

В околицях Липців росіяни перейшли до активної оборони.

"У районі Липців ворог також зазнав суттєвих втрат, перейшов до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій наших військ", - додав головком.

Куп'янський напрямок

У районі Куп'янська тривають бої в лісовому масиві на північ від Куп'янська. Ворог намагається прорватися у районі Кислівки і прагне вийти до Оскола.

"На Куп'янському напрямку тривають бої в лісовому масиві на північ від міста. Складна ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати нашу оборону і вийти до річки Оскіл", - уточнив Сирський.

Бої за Часів Яр

Противник намагається зачепитися за Часів Яр і застосовує там новітню важку військову техніку. ЗСУ відбивають атаки.

"Інтенсивні бойові дії тривають у районі Іванівського та на підступах до Часового Яру. Ворог намагається за будь-яку ціну зачепитися за місто, використовує новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які зазвичай знищуються нашими протитанковими засобами і FPV-дронамі ще під час висування", - ідеться у зведенні.

Покровський і Курахівський напрямки

На цих двох напрямках тривають найзапекліші бої. Росіяни намагаються прорвати українську оборону між Старомихайлівкою і Бердичами.

"Найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках. Ворог намагається прорвати оборону наших військ на вузькій ділянці фронту між населеними пунктами Старомихайлівка - Бердичі шляхом наступальних і штурмових дій найбільш підготовлених підрозділів. Наступальні дії відбуваються як із використанням бронетехніки, так і в пішому порядку, нерідко - на мотоциклах і баггі", - інформує Сирський.

Також Олександр Сирський додав, що на інших напрямках теж неспокійно, але інтенсивність боїв значно нижча.

"Ключова мета моєї роботи - вивчення обстановки на місці, вирішення проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю боєприпасів, дронів, РЕБ та інших МТЗ, посилення резервами тощо. Хочу відзначити ефективну роботу більшості командирів і штабів з організації бойових дій, вогневого ураження противника, підтримання взаємодії із сусідніми частинами. Звісно, є проблеми, які потребують швидких і кардинальних рішень.

Як завжди відзначив найкращих і вручив нагороди нашим воїнам - солдатам, сержантам і молодшим офіцерам, які хоробро боронять наші позиції та виконують основну бойову роботу", - наголосив Олександр Сирський.

Що відбувається на фронті - свіже зведення Генштабу ЗСУ

Згідно з даними Генерального штабу на 10:00 25 травня, Сили оборони України зосередили свої ключові зусилля на відбитті атак російських окупантів на Таврійському, Донецькому та Слобожанському напрямках.

Харківський напрямок

"На Харківському напрямку українські бійці відбили атаку в напрямку Липців. Тривають бої в Глибокому та Вовчанському районах. Ситуація контрольована, втрат позицій не допущено", - йдеться в повідомленні.

Куп'янський напрямок

Поблизу Іванівки в окупантів є просування.

"На Куп'янському напрямку поблизу Іванівки РФ має частковий успіх. Силами оборони вживаються заходи щодо стабілізації обстановки", - зазначили у Генштабі.

Підкреслюється, що на всіх інших напрямках ситуація залишається під контролем Сил оборони України.

Наступ Росії - головні новини за темою:

ЗСУ відбили частину територій у Харківській області та добилися просування, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни. Зокрема, українська армія відбила крайні території на півночі області та просунулася в районі населеного пункту Лук'янці.

Окупанти просунулися біля Часового Яру та ще двох міст, припускають аналітики DeepState. Просування ворога зафіксовано ще й у Кліщіївці та Красногорівці.

Війна в Україні переходить у критичну фазу, написали журналісти американського The Hill. ЗСУ намагаються звільнити свої території, проте Росія не відмовляється від подальших планів щодо окупації української держави.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти