Велика війна Росії проти НАТО: експерт пояснив для чого Кремль накопичує війська

31 липня 2023, 12:39
2136
У Росії в запасі знаходяться 20-25 мільйонів чоловіків, які чекають свого часу, повідомив Сергій Кривенко.
Велика війна Росії проти НАТО: експерт пояснив для чого Кремль накопичує війська
Кривенко розповів, чи Росія може почати війну з НАТО / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот: відео

В інтерв'ю Главреду російський правозахисник, член правління Міжнародного товариства "Меморіал" Сергій Кривенко розповів, чи Кремль дійсно може задіяти цей план великої війни з НАТО.

"Я не політолог і не військовий експерт, не хочеться нічого зайвого придумувати і говорити, але ми бачимо, що до слів керівництва Росії, якими вони б божевільними не здавалися, треба ставитися серйозно. Те, що вони, в принципі, говорять, потім намагаються і робити. Яким би це божевіллям не здавалося, але є дуже багато свідчень того, що Кремль серйозно готується, принаймні, до затяжної війни", - зазначив експерт.

Кривенко наголосив, що у Росії виділили досить великі гроші на реновацію і перебудову бомбосховищ.

"У мирний час всі над цим сміялися, мовляв, кому це прийде в голову, але вони заздалегідь це робили. Навіщо збільшують призовний вік? Це ж люди, що знаходяться в запасі Збройних сил для того, щоб провести мобілізацію, мати можливість закликати величезну кількість людей", - пояснив він.

Відомо, що у Росії в запасі знаходяться 20-25 мільйонів чоловіків віком від 27 до 55 років.

"Це - величезна кількість. Стільки вони не зможуть призвати, бо немає стільки офіцерів, озброєння, навчальних центрів, щоб це все пропустити. Але ще до мільйона (нинішня армія РФ вже налічує мільйон) військовослужбовців з напругою сил, звичайно, закликати вони можуть. Не хотілося б дійсно виступати в ролі пророка, але до цих слів треба ставитися серйозно. Принаймні, Кремль не готовий поступатися і буде продовжувати цю божевільну війну", - підсумував Кривенко.

Дивіться відео інтерв'ю Сергія Кривенка Главреду:

"Війна" Росії та НАТО

Нагадаємо, що РФ хоче захопити Україну, щоб почати війну з НАТО. Глава Офісу президента Андрій Єрмак назвав мету російських окупантів. За його словами, РФ хоче відтворити Радянський Союз.

Ексдепутат Держдуми пояснив шантаж Путіна. Президент РФ буде прагнути грати на демобілізацію, щоб "західники просто втомилися від підтримки України і почали тиснути на українське керівництво.

Лавров лякає НАТО продовженням війни в Україні. Російському дипломатові дуже не сподобалося, що Україна не хоче "заморожувати" війну, про це пишуть російські засоби масової пропаганди.

НАТО готується до війни з РФ, вперше затверджено план оборони. Раніше НАТО не затверджувало план оборони, бо не бачило зовнішньої загрози і ймовірності нападу на країни-члени Альянсу.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти