У ЗСУ розгорівся секс-скандал: з'явилася жорстка реакція Хомчака

14 січня 2021, 11:39оновлено 6 липня 2023, 18:02
Олександра Криворучка звинуватили в сексуальних домаганнях.
ВСУ, шеврон
У ЗСУ розгорівся секс-скандал / МОУ

В Збройних силах України призначено службову перевірку за фактом сексуальних домагань на робочому місці та гендерної дискримінації.

Як йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ в Facebook, головнокомандувач Руслан Хомчак поставив завдання військовій службі правопорядку в ЗСУ провести службову перевірку за фактами, які були опубліковані в Мережі.

Скандал розгорівся після скарги жінки-військовослужбовця та її колег на дії керівника військової установи. Дані за цим фактом вже внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань Національною поліцією України 1 січня 2021 року.

відео дня

У ЗСУ вже створили робочу групу для вивчення цих фактів. Її очолила радник головнокомандувача ЗСУ з гендерних питань.

Зазначимо, за повідомленням чернігівського порталу Gorod.cn.ua, з'явилася заява 43 – річної начальниці відділу фінансового забезпечення в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Ольги Деркач, яка звернулася розповіла, що вона та її колеги вже довгий час потерпають від дій керівника установи - 53-річного Олександра Криворучка.

У ЗСУ розгорівся секс-скандал: з'явилася жорстка реакція Хомчака
Ольга Деркач / gorod.cn.ua

1 січня 2021 року ГУ Нацполіції в Чернігівській області відкрило кримінальне провадження після звернення Ольги Деркач за ч.1 ст. 154 Кримінального кодексу України (примус до вступу в статевий зв'язок без добровільної згоди).

У ЗСУ розгорівся секс-скандал: з'явилася жорстка реакція Хомчака
/ gorod.cn.ua

"Поки він був заступником комісара я з ним майже не стикалася, а коли зайняв вищу керівну посаду в жовтні 2015 року, то приблизно з 2016-го з його боку я почала отримувати увагу, яка неприйнятна у відносинах керівник-підлеглий", – заявила журналістам жінка.

У ЗСУ розгорівся секс-скандал: з'явилася жорстка реакція Хомчака
Олександр Криворучко / gorod.cn.ua

Раніше повідомлялося, що 24-річна військовослужбовець військової частини А-1358, розташованої в Хмельницькій області, лейтенант Валерія Сікал звинуватила командира частини полковника Віктора Іваніва в сексуальних домаганнях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти