В Україні відповіли на звинувачення Росії у відмові дотримуватися Мінськіх угод

17 листопада 2020, 22:43
Київ спростовує звинувачення Москви в спробах скасувати Мінські угоди.
В Україні відповіли на звинувачення Росії у відмові дотримуватися Мінськіх угод
МЗС відповів на звинувачення РФ / УНІАН

​Міністерство закордонних справ України категорично відкидає звинувачення з боку МЗС РФ у спробах української сторони "дезавуювати Мінські домовленості".

"Оцінка зовнішньополітичними відомствами Німеччини і Франції тих зусиль, які докладає Україна на шляху до послідовного виконання Мінських домовленостей, зокрема рішень, досягнутих на рівні глав держав в "нормандському форматі", викликала в МЗС РФ шквал емоцій, необґрунтованої критики і маніпулятивних звинувачень", - йдеться в заяві МЗС України.

читайте такожКравчук розповів, як потрібно змінити Мінські угоди

У МЗС підкреслили, що заяви РФ не відповідають дійсності і є невдалою спробою виправдати подальшу агресивну політику Російської Федерації щодо України і небажання російської сторони зробити кроки для полегшення гуманітарної ситуації і сприяння безперешкодному здійсненню контактів між громадянами України з обох сторін лінії розмежування.

План, який був представлений нещодавно на розгляд ТКГ, "повністю відповідає духу і букві" комплексу заходів з виконання Мінських угод "2015 року", зазначили в МЗС.

читайте такожКравчук розповів, чи допоможуть Мінські угоди домогтися миру на Донбасі

Повідомляється, що документ, містить практичні пропозиції щодо повного припинення конфлікту, демілітаризації ОРДЛО і створення умов для проведення місцевих виборів на Донбасі.

Напередодні в МЗС Росії, реагуючи на спільну заяву Франції та Німеччини щодо Донбасу, повідомили, що здивовані "відсутністю їх критичної реакції на систематичні спроби українських офіційних осіб дезавуювати Мінські угоди".

Конфлікт на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти