В Україні демобілізують частину військових: хто буде звільнений від служби

24 листопада 2023, 20:30
846
На Ставці Верховного Головнокомандувача було прийнято рішення про демобілізацію однієї категорії військових.
В Україні демобілізують частину військових
В Україні демобілізують частину військових / колаж: Главред, фото: УНІАН, 37 ОБМП

Сьогодні, 24 листопада, президент України Володимир Зеленський запропонував провести демобілізацію військовослужбовців строкової служби. З цим рішенням на ставці погодилися також і військові. Про це повідомила редакція Українське Радіо.

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, строковики, чий термін служби закінчився, будуть демобілізовані першими.

"Сьогодні відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача і цьому питанню було приділено велику увагу для того, щоб ми справедливо займалися питанням залучення до нашої армії тих людей, які необхідні нам для обороноздатності країни. Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо, скільки їх", - повідомив Олексій Данілов.

відео дня

Також секретар Ради національної безпеки і оборони доповнив, що при бажанні залишитися на службі, строковики можуть укласти котракт і знову встати на службу.

"Це справедливо", - підсумував Олексій Данилов.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні офіційно продовжили дію воєнного стану і мобілізацію. Відповідні закони підписав президент України Володимир Зеленський. Дію воєнного стану та загальної мобілізації в Україні продовжили ще на 90 діб - до 14 лютого 2024 року.

На даний момент, під час воєнного стану в Україні військовозобов'язаними вважаються всі чоловіки у віці від 18 до 60 років. Їх можуть мобілізувати в армію після вручення повістки і відповідної перевірки стану здоров'я.

Однак сьогодні, 24 листопада, Головнокомандувач України Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідні нові рішення по мобілізації і анонсував їх готовність до наступного тижня. Про це повідомив кореспондент УНІАН з прес-конференції президента Латвії Едгарса Рінкевічса в Києві.

Хто такий Олексій Данилов

Олексій Данилов-Український державний діяч, політик, управлінець. 13-й секретар РНБО України з 3 жовтня 2019 року. Голова ради експертів з питань енергетичної безпеки. У 1994-1997 роках був міським головою Луганська. За часів президентства Віктора Ющенка у 2005 році очолював Луганську ОДА, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти