У Києві гриміли вибухи, РФ атакувала "Шахедами": що відомо

2 серпня 2023, 06:43оновлено 2 серпня 2023, 09:25
3104
Окупанти вдарили по Києву дронами "Shahed". Групи дронів заходили до столиці України одночасно за кількома напрямками.
Дрон-камікадзе Шахед
РФ атакувала Київ дронами-камікадзе Шахед / Колаж: Главред, фото: https://t.me/dnipropetrovskaODA/6340, ДСНС

У ніч на 2 липня російські окупанти атакували Київ дронами. Всі повітряні цілі - понад 10 БпЛА — були знищені. Зафіксовано падіння уламків у Солом'янському, Голосіївському та Святошинському районах Києва.

Як повідомили в пресслужбі Київської міської військової адміністрації, після другої години ночі в столиці була оголошена повітряна тривога. Пізніше почали лунати вибухи, в КМВА повідомили про роботу ППО в Києві.

Спочатку сталося падіння уламків у Солом'янському та Святошинському районах столиці.

відео дня

"У Солом'янському та Святошинському районах зафіксовано пошкодження нежитлових приміщень. Є загоряння. Інформація про постраждалих на цей момент не надходила. Всі екстрені служби задіяні", - написав у Telegram начальник КМВА Сергій Попко.

У Голосіївському районі також впали уламки дрона. Частини безпілотника впали на дитячий майданчик. В іншому місці району сталося загоряння нежитлового приміщення. Інформація про постраждалих відсутня.

Вже вранці в КМВА повідомили, що окупанти вдарили по Києву дронами "Shahed". Групи дронів заходили до столиці України одночасно за кількома напрямками. Силами і засобами ППО всі повітряні цілі - понад 10 БпЛА - були своєчасно виявлені та знищені.

"Зафіксовано падіння уламків у Солом'янському, Голосіївському та Святошинському районах Києва. Є пошкодження нежитлових приміщень і дорожнього покриття. Обійшлося без серйозних руйнувань і пожеж. Інформація про постраждалих відсутня", - повідомили в КМВА.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що внаслідок ворожої атаки на столицю та падіння уламків БПЛА жертв та потерпілих немає.

У Солом'янському районі пошкоджено нежитлове приміщення. У Святошинському – спалахнуло дерево. У Голосіївському районі інформація про вибух на місці не підтвердилась.

Пізніше у ДСНС показали фото наслідків атаки "шахедів" у Солом'янському районі Києва:

Що кажуть у Повітряних силах

У ніч на 2 серпня 2023 року російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками "Shahed-136/131". Пуски "шахедів" здійснювались із трьох напрямків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ (рф), Чауда (Крим).

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 23 ударних БпЛА. Більшість "шахедів" знищено на Київщині та Одещині."На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області", - йдеться у повідомленні.

У Києві гриміли вибухи, РФ атакувала 'Шахедами': що відомо
Знищено 23 дрони Shahed-136/131 / Фото: t.me/kpszsu

Президент України Володимир Зеленський відреагував на атаку дронів минулої ночі. За його словами, світ має регувати на агресію та зупинити РФ.

"Чергова ніч війни, чергова ніч роботи нашої героїчної ППО. Захищаємося на максимумі наявних сил. Збито багато "шахедів". На щастя, обійшлося без жертв. На жаль, є пошкодження. Найсуттєвіші – на Півдні країни. Російські терористи знову били по портах, по зерну, по глобальній продовольчій безпеці. Усі наші оперативні служби спрацювали ефективно. Світ має реагувати. Коли мішенню є цивільні порти, коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори – це загроза всім на всіх континентах. Росію можна й треба зупинити", - написав президент.

Як повідомляв Главред, російські загарбники атакували Київ дронами-камікадзе "Шахед" у ніч на 12 липня. Українська протиповітряна оборона збила всі ворожі безпілотники в повітряному просторі навколо Києва.

31 липня у Кривому Розі прогриміли вибухи. Перед цим в області оголосили повітряну тривогу, а в повітряних силах попередили про загрозу застосування балістичної зброї.

Глава МВС Ігор Клименко пізніше уточнив, що росіяни атакували Кривий Ріг двома ракетами. Одна ракета влучила у чотириповерхову будівлю навчального закладу. Друга-зруйнувала секцію з 4 по 9 поверху житлового будинку. Виникла пожежа.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти