У ГУР пояснили, чим відрізняються російські обстріли-2022 від обстрілів-2023

11 жовтня 2023, 19:27
223
Як каже речник ГУР Вадим Скібіцький, у країни-агресора РФ є завдання забезпечити накопичення озброєння, яке використовуватиметься по наших об'єктах.
Скібіцький, ГУР
Сили оборони завдають ударів в РФ по центрах виробництва зброї - Вадим Скібіцький / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот з відео

У ракетних атаках країни-агресора Росії зразка 2022 і 2023 років є відмінності, оскільки тепер Сили оборони б'є по об'єктах, які мають відношення до виробництва високоточної зброї РФ. Про це заявив представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону.

"Ми бачимо, що сьогодні Росія почала активніше застосовувати і крилаті ракети, і балістичні ракети комплексу "Іскандер". Минулого року ми не відзначали такої тенденції. Таким чином, РФ постійно змінює тактику застосування. Перш за все, це пов'язано з тим, щоб нанести більш точні удари. Наступне - це забезпечити накопичення озброєння, яке буде використовуватися по наших об'єктах. І це бачимо і по системі "Калібр", і по Х-101. Виробництво відновлено. Намагаються наростити, але, за нашими даними, не все виходить в Російській Федерації. Ті плани, які вони визначили для себе, не виконуються. Відповідно, ми наносимо удари по тих об'єктах, які залучені у виробництво високоточної зброї. Тієї зброї, яка застосовується і планується до застосування", ‒ сказав він.

Ситуація на фронті: що відомо

Нагадаємо, що ЗСУ просунулися вперед на півдні і знищили десятки окупантів разом з технікою. Сили оборони України продовжують проводити наступальні операції на Мелітопольському напрямку, повідомив Тарнавський.

відео дня

РФ накопичує ракети і може вдатися до енергетичного терору України. Агресор Росія все частіше використовує балістичні і надзвукові ракети проти України, крилаті стали використовувати менше, сказала Наталія Гуменюк.

Активність боїв на Таврійському напрямку "дещо впала". Штупун зазначає, що армія РФ зараз зосереджена саме на Авдіївці та Мар'їнці - продовжує там штурмові дії, щоб просунутися.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти