Удари по Київській ГЕС: експерт пояснив, чи є загроза підтоплення Києва

26 серпня 2024, 17:38оновлено 26 серпня, 20:35
475
Пошкодження Київської ГЕС може зменшувати можливості для маневрування в мережі, не виключає Олег Попенко.
Київська ГЕС
Олег Попенко спрогнозував наслідки ударів по Київській ГЕС / Колаж: Главред, Фото: Facebook./Ukrhydroenergo, скріншот

Експерт із питань ЖКГ Олег Попенко заявив про те, що під час масованої атаки 26 серпня головною метою окупантів РФ була українська енергетика.

"І наскільки я розумію, росіяни били не тільки по нашій розподільчій енергосистемі, а й намагалися уразити наші ГЕС", - розповів він ТСН.ua.

Експерт попередив про те, що наслідки ракетного удару будуть відчутні і, найімовірніше, це стане причиною для певних відключень електроенергії.

відео дня

"Йдеться про певні години відключень, які на нас чекають попереду. Чи будуть вони довготривалими - зараз сказати важко, тому що не вся інформація відома і щось прогнозувати складно", - уточнив він.

Співрозмовник не виключає, що пошкодження Київської ГЕС може зменшувати можливості для маневрування в мережі під час пікових навантажень, і це може призвести до погодинних відключень у достроковій перспективі.

"Це може призвести до того, що вже у вересні жителі Києва сидітимуть без світла і відключення триватимуть до початку опалювального сезону. Усе залежить від серйозності руйнувань", - не виключив він.

Попенко додав, що немає загрози підтоплення Києва через удари РФ по Київській ГЕС.

"Що стосується руйнування самої греблі, то тут я не думаю, що киянам і гостям столиці потрібно хвилюватися. Дамба Київської ГЕС здатна витримати набагато більші попадання, загрози для Києва та його околиць немає", - резюмував він.

Хто такий Олег Попенко

Експерт з питань ЖКГ. Засновник і глава Союзу споживачів комунальних послуг. Працював головою комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища в Громадській раді при КМДА. Працював радником заступника міського голови в КМДА.

Удари РФ по Україні - останні новини за темою

Нагадаємо, вранці 26 серпня РФ атакує Україну з повітря - окупанти підняли в небо 11 бортів Ту-95, шість бортів ТУ-22М3. У Кривому Розі, Кропивницькому, Харкові та інших містах прогриміли вибухи. Унаслідок удару РФ відомо про загиблих і поранених.

Раніше повідомлялося про те, що в Києві прогриміли вибухи, у деяких районах зникло світло і вода. У деяких районах столиці зникло світло, є проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом. Ворог ударив по енергетичній інфраструктурі.

Як повідомлялося раніше, після масованого удару РФ у багатьох містах України відключення водопостачання. РФ атакувала ракетами і дронами інфраструктурні та енергетичні об'єкти в Україні.

Удари по Київській ГЕС: експерт пояснив, чи є загроза підтоплення Києва
/ Инфографика Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти