Убивство льотчика РФ в Іспанії: Кузьмінову пропонували залишитися в Україні - Данілов

20 лютого 2024, 09:02
Максим Кузьмінов був убитий 13 лютого в іспанському місті Вільяхойоса. Чоловіка знайшли з 12 отворами від куль.
Олексій Данилов, Максим Кузьмінов
Олексій Данілов заявив, що в Україні Максим Кузьмінов був би захищений / Колаж: Главред, фото: РНБО, скріншот

Російському льотчику Максиму Кузьмінову, який передав вертоліт Мі-8 Києву і нещодавно загинув в Іспанії, пропонували залишитися в Україні. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Він підкреслив, що на території нашої держави російський льотчик "точно був би захищений".

"Пропозиція нашої країни полягала в тому, щоб він залишався в Україні. Він точно б тут був би захищений. І я не думаю, що вони (росіяни. - ред.) так тут могли б бешкетувати, як це сталося в Іспанії", - сказав Данілов в інтерв'ю Українській правді.

За словами секретаря РНБО, необхідно дочекатися висновків іспанської сторони щодо інциденту.

відео дня

Що відомо про Максима Кузьмінова та його смерть

23 серпня 2023 року представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов повідомив, що російський вертоліт Мі-8 приземлився на території України. Ворожий борт перегнав російський пілот Максим Кузьмінов, який контактував з українською розвідкою впродовж шести місяців, щоб втекти з Росії разом із вертольотом.

Спецоперація "Синиця" відбулася 9 серпня 2023 року. Льотчику обіцяли нові документи та грошову винагороду в розмірі 500 тисяч доларів.

2 жовтня 2023 року росЗМІ повідомили, що ГРУ наказало ліквідувати російського пілота Максима Кузьмінова.

19 лютого 2024 року Юсов у коментарі повідомив про загибель росіянина Максима Кузьмінова. Причини смерті росіянина він не уточнив.

Незадовго до цього проросійське італійське видання Il-corrispondente розповіло, що російського льотчика було вбито 13 лютого в іспанському місті Вільяхойоса. Чоловіка знайшли з 12 отворами від куль. Тіло Кузьмінова нібито переїхав автомобіль.

14 лютого іспанське видання ABC повідомило, що 13 лютого близько 17:00 у Вільяхойосі нібито було знайдено тіло 33-річного українця. Також слідчі знайшли спалений автомобіль у сусідньому місті Кампельо. У ЗМІ зазначили, що перша гіпотеза про причину смерті чоловіка - зведення рахунків.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти