У мешканців Криму немає доступу до базових ліків від COVID

21 січня 2021, 18:31
Багатьох кримчан, які мають ускладнення після COVID-19, не госпіталізують до стаціонарів.
коронавірус
У жителів Криму немає доступу до ліків / Reuters

У жителів окупованого Криму немає доступу до базових ліків, які необхідні для лікування наслідків коронавірусу.

За словами керівника Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, моніторинг показав, що близько 120 аптек в окупованому Криму не мають необхідних в період пандемії коронавірусу препаратів, передає Укрінформ.

"Кримська правозахисна група провела нещодавно моніторинг доступу до ліків, які необхідні для лікування пневмонії після ускладнень від COVID-19. Ми перевірили не менше 124 аптек у Криму і за результатами моніторингу встановили, що кримчани не мають доступу до базових ліків, необхідних для лікування наслідків пневмонії", - повідомила Скрипник.

відео дня

За її словами, в аптеках Криму перевірялася наявність медичних препаратів, зазначених як необхідні в протоколі лікування від COVID-19.

"Це чіткий перелік ліків, які навіть Всесвітньою організацією охорони здоров'я вказані як необхідні, але в наявності цих ліків в Криму немає", - підкреслила правозахисниця.

читайте такожКоронавірус в Україні 20 січня: за добу знайшли понад 4 тис. нових хворих

Крім того, зазначила вона, багатьох кримчан, які мають ускладнення після COVID-19, не госпіталізують до стаціонарів, а відправляють лікуватися додому, "аби знизити статистику захворюваності".

"Так що люди не можуть отримати медичну допомогу - і не можуть вдома лікуватися за протоколами лікарів через відсутність ліків", - констатувала Керівник правозахисної організації.

Повернення Криму в Україну

  • У липні минулого року глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що для повернення анексованого півострова Київ має намір створити такі умови, за яких Росія буде змушена піти на відповідні переговори.
  • Президент Володимир Зеленський 16 жовтня оголосив про створення Кримської платформи, завданням якої стане привернення уваги до проблеми порушення прав людини в Криму та обговорення питань деокупації півострова.
  • Президент Туреччини Реджеп Ердоган висловив готовність Анкари приєднатися до Кримської платформі і підкреслив невизнання Турецькою Республікою анексованого Криму територією Росії.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти