Тривога на Новий рік: у Повітряних силах попередили про загрозу обстрілу

31 грудня 2023, 16:05оновлено 31 грудня 2023, 17:01
828
За словами речника Повітряних сил, українцям необхідно подбати про власну безпеку у новорічну ніч через можливі обстріли з боку Росії.
Тривога на Новий рік: у Повітряних силах попередили про загрозу обстрілу
У Повітряних силах звернулися до українців перед Новим роком / Колаж: Главред, фото: АрміяInform, warfor.me

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав українців бути уважними до сигналів повітряної тривоги у новорічну ніч. Він підкреслив, що росіяни можуть завдити ударів і по військовим і по цивільному населенню. Про це Юрій Ігнат повідомив у ефірі телемарафону.

"Потрібно розуміти, що ворог не буде робити жодних поблажок ні військовим, ні цивільним. Ви бачите, як вони б’ють просто по центру тримільйонного міста зенітними ракетами. Є в них ракети і більшого радіусу дій... Тому перш за все — берегти себе, реагувати на сигнали повітряної тривоги", - наголосив Ігнат.

Він зауважив, що ворог проводить щоденні атаки на Україну за допомогою як безпілотників, так і ракет різних типів.

відео дня

"Тому бережіть себе, а Повітряні сили і Сили оборони будуть робити все для того, щоб якомога більше знищити цих покидьків", - сказав речник ПС.

Юрій Ігнат також нагадав про заборону застосування салютів та феєрверків. За його словами, в сучасних умовах використання салютів є неприпустимим з будь-якої точки зору.

Масований обстріл території України

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, у ніч на 29 грудня російські війська здійснили самований обстріл України. В результаті цієї атаки було випущено 36 дронів "Шахед" і 122 ракети повітряного базування. За інформацією видання "Економічна правда", цей напад обійшовся Російській Федерації у суму 1,273 млрд доларів.

Аналітики Інституту вивчення війни прогнозують, що РФ буде продовжувати цю тактику завдавання масованих ракетно-дронових ударів по території України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що відповідь на масштабний удар по Україні 29 грудня не змусить себе чекати.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти