Третя хвиля наступу: окупанти "тиснуть" на Авдіївку з чотирьох сторін

24 листопада 2023, 23:02
240
Російська армія відкрила наступ на Авдіївському напрямку з Донецька.
Окупанти
Окупанти "тиснуть" на Авдіївку з чотирьох сторін / колаж: Главред, фото: скріншот DeepState, 66 ОМБ

Росіяни планують збільшувати напрямки для атак на Авдіївку. Для того, щоб знищити місто, вони використовують керовані авіабомби. Про це редакції 24 Каналу розповів військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі - Роман Світан.

За словами експерта, росіяни почали наступати на Авдіївку через село Спартак Донецької області. Однак окупантам важко пройти з півдня. Для того, щоб знищити місто, ворожа армія буде збільшувати кількість напрямків для атак з півдня і південного заходу. Наприклад, з Опитного і Водяного. На даний момент ці напрямки у росіян не в роботі, вся справа в тому, що у них недостатньо сил і засобів для того, щоб повноцінно оточити Авдіївку. Кількості сил і засобів, які вони зібрали на даний момент, вистачить тыльки на північ, схід і південь. Ці напрямки, на думку експерта, зараз будуть основними.

Також розгорнути широкомасштабні наступальні операції на півночі окупантам не дають укріпрайони, які створені в цьому місці ще з 2014 року, крім іншого під вогнем ЗСУ знаходиться промзона, тому вона вважається сірою. У спробах увійти в район, куди дістає українська артилерія, солдати армії-агресора втрачають по 500-600 солдатів щодня.

відео дня

Роман Світан додав, що росіяни не можуть масштабно просуватися і тому поміняли тактику на малі групи від 10 до 30 окупантів. Однак і це не допомогло. бо ворожу техніку розбила українська артилерія.

Укріпрайон серйозно підготовлений до будь-якого виду атаки. Росіяни це прекрасно розуміють. Одне з основних завдань у них - це знищити Авдіївку за допомогою керованих авіабомб. Вони їх скидають в Єнакієве і далі йдуть в планувальному режимі,- підсумував військовий експерт.

Ситуація на Авдіївському напрямку

22 листопада українські військові відбили наступ російських військ на Авдіївку в Донецькій області. Окупанти кинули вперед кілька механізованих колон з броньованою технікою, але втратили майже 80% техніки. Про це повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Протягом останніх кількох днів росіяни збільшили активність на Донецькому напрямку, проводячи атаки з півдня в напрямку Авдіївки. Російські військові в основному фокусують свою увагу на одному напрямку, а потім перемикають його на інше. Про це 24 каналу розповів Віталій Барабаш.

Також, російські війська здійснюють численні авіаудари по населеному пункту Авдіївка в Донецькій області, використовуючи керовані авіабомби (КАБ), а також проводять 30-40 масованих обстрілів. Про це повідомив начальник Авдіївської міської Військової адміністрації.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти