Смарт-мобілізація: у Міноборони розповіли, коли її запустять

3 листопада 2023, 23:05
У Міноборони розповіли, що планують через місяць запустити смарт-мобілізацію в Україні.
Смартфон, порядок
Мета смарт-мобілізації - дати можливість добровольцям обрати собі професію, кажуть У Міноборони / колаж Главред, фото уп, ua.depositphotos.com

В Україні приблизно через місячний термін хочуть запустити смарт-мобілізацію, при якій людина зможе самостійно вибрати спеціальність в армії. Про це в ефірі телемарафону розповіла заступник Міністра оборони Катерина Чорногоренко.

За її словами, мета смарт-мобілізації – дати можливість добровольцям вибрати собі професію або спеціальність для того, щоб бути більш ефективним в армії.

Як сказала Чорногоренко, сили безпеки і оборони – зараз найбільший роботодавець в Україні.

відео дня

Чиновниця пояснила, що у відомстві розуміють, що потрібно щось змінювати в підходах до мобілізації, щоб людина могла відчувати себе ефективною і розуміла, які у неї є навички.

Заступник міністра додала, що смарт-мобілізація дозволить добровольцям цільовим чином вибрати спеціальність в армії. Після цього мобілізований отримає базове військове навчання, а потім професійне.

Наприкінці свого виступу Чорногоренко розповіла, що перший експеримент буде втілено в життя як варіант можливості для українців мобілізуватися в якості оператора дронів.

Мобілізація в Україні

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив - в Україні триває війна, яка зачепила кожен куточок нашої країни. Захисники - це не люди з металу, а тому українська держава гостро потребує мобілізаційний ресурс.

Секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, депутат Роман Костенко також заявляв, що в Україні можуть посилити мобілізацію. За його словами, такий сценарій можливий, якщо агресор Росія мобілізує близько 700 тисяч своїх громадян.

Народні депутати пропонують дозволити перетинати кордон усім військовозобов'язаним українським чоловікам. Втім, для цього потрібно виконати одну умову - перераховувати гроші на Збройні Сили України. Відповідний законопроект № 8029 зареєстрували у Верховній Раді. Його автором є народний депутат від фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти