"Шуфрич - онук Жукова?": Дробович потролив хеппенінг "маргіналів" з ОПЗЖ

1 травня 2021, 20:22оновлено 1 травня 2021, 22:38
Совкову риторику і російське побєдобєсіє заливають з національних каналів, поскаржився Антон Дробович.
Дробович потролив Шуфрича
Антон Дробович / УНІАН

Директор Інституту національної пам'яті Антон Дробович критично оцінив акцію народних депутатів з Опозиційної платформи - За життя біля трибуни Верховної Ради з портретами ветеранів.

Як підкреслив він у своєму Facebook, спочатку Кремль перетворив акцію Безсмертний полк на машину гібридної війни та поширення побідобісся, "а тепер великі друзі РФії тягнуть цей політичний нонсенс у нашу Верховну Раду, перетворюючи пам'ять про страшну війну на ідеологічні токсини, замазуючи у все це навіть своїх рідних".

Дробович зазначив: "Не минуло й дня, відколи одні маргінали крокували по Києву з символікою дивізії СС, як інші приволокли в український парламент портрети комуністичних генералів і спаплюжений російською пропагандою хеппенінг Безсмертний полк".

За його словами,"всю цю совкову риторику і російське побєдобєсіє заливати з національних каналів".

"Це ганебно і неприпустимо. Чому? Тому що знову пам'ять про війну, покійні ветерани використовуються для брудних маніпуляцій і політиканства, а війська комуністичного СРСР будуть беззастережно глорифікуватися і сакралізуватися для розгойдування ворожнечі", - підкреслив глава УІНП.

При цьому він критично оцінив згадку під час акції імені радянського функціонера В'ячеслава Молотова (Скрябіна).

"Того самого комуняку, який займався "форсованими хлібозаготівлями" в 1931-1932, роками обіймався-цілувався з нацистами і підписав з ними знаменитий пакт Молотова-Ріббентропа до якого йшов таємний протокол про розподіл Східної Європи між СРСР і Третім Рейхом", - нагадав історик.

Крім того, він також зіронізував над нардепом Нестором Шуфричем, який взяв у руки портрет Георгія Жукова.

'Шуфрич - онук Жукова?': Дробович потролив хеппенінг 'маргіналів' з ОПЗЖ

"А Шуфрич взагалі рідкість. У нього хіба немає ідеологічних правильного діда? Або він дійсно онук Жукова?!",- додав Дробович.

читайте також"Не можна прославляти комуняцькі загони": Дробович насварив Червону армію

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Антон Дробович пояснював українцям - у чому саме полягає проблема особистості Степана Бандери. За його словами, вся проблема в тому, що на сході країни або навіть в центрі не всі його розуміють.
  • До того ж він заявив-після деокупації від бойовиків "Л / ДНР" Криму і Донбасу на цих територіях буде впроваджено особливий порядок декомунізації.
  • Антон Дробович жорстко критикує "культ перемоги", що склався в Росії. "Найважливішим уроком війни повинен бути не культ перемоги, а вміння цінувати світ, категорично і безкомпромісно захищати його", - розповів він.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти