Штурмовиків РФ "перемололи" разом із танками: у ворога максимальні втрати на півдні

6 травня 2024, 12:41
2426
Російські війська дев'ять разів штурмували позиції українських військ на півдні, повідомив Дмитро Плетенчук.
ЗСУ, українські війська, Leopard
ЗСУ стримують атаки РФ / Колаж: Главред, фото: bundeswehr.de, 36-та ОБМП

Окупанти РФ посилюють тиск у районі Старомайорського Донецької області, повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

"Російські війська дев'ять разів штурмували позиції українських військ на півдні. Ворог намагається посилювати тиск у районі Старомайорського, там було три спроби штурмів, під час яких росіяни втратили чотири танки. Так само ситуація в Роботиному досить складна. Ворог двічі атакував Кринки і знову намагався захопити острів Нестрига. Зранку росіяни скинули вже шість КАБів", - наголосив він в ефірі інформаційного марафону.

За словами офіційного представника Сил оборони півдня, саме під час атак на острів Нестрига ворог зазнає найбільших втрат.

відео дня

"Фактично ворог для того, щоб потрапити на цей острів, має подолати водну перешкоду. Це річка, це відкрита місцевість, і, відповідно, там у нього найбільші втрати", - пояснив він.

Плетенчук додав, що суттєвих змін у характері дій ворога не виявлено, так само як і ознак створення наступальних угруповань.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що у ЗСУ розкрили найгірший сценарій біля Часового Яру. ЗСУ утримують місто, незважаючи на атаки ворога, розповів Олесь Маляревич.

Нагадаємо, раніше в ЗСУ назвали нову ціль РФ на сході. Населений пункт Очеретине перебуває під вогневим контролем українських воїнів, каже Назар Волошин.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ "віджали" позиції у РФ на сході. Російське угруповання в Красногорівці зараз у складному становищі, наголосив Юліан Репке.

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, що окупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що РФ готує новий наступ на травень-червень, оскільки збирає резерв із контрактників.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти