СБУ під Києвом затримала сім'ю, яка наводила російські ракети і ховала окупантів

18 березня 2024, 12:04оновлено 18 березня, 15:37
На Київщині правоохоронці затримали батька і сина, які передавали російській спецслужбі координати цехів із виробництва БПЛА і закопували мертвих ворогів.
Колаборанти, СБУ
Зловмисники передавали до ФСБ координати цехів, де виготовлялися безпілотники - СБУ / колаж Главред, фото СБУ та УНІАН

На Київщині правоохоронці затримали батька і сина, які передавали російській спецслужбі координати промислових цехів, де виготовляли українські безпілотники, "зливали" геолокації базування Сил оборони, а також влаштовували поховання залишків окупантів. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як кажуть українські офіцери, завербовані батько і син готували ракетні удари РФ по столичному регіону. Зокрема, вони "зливали" російським окупантам геолокації базування Сил оборони - зокрема військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Також зловмисники передавали до ФСБ координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники. За наводкою фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об'єктах".

відео дня

Як встановило розслідування, зловмисники раніше працювали в правоохоронних органах. Після звільнення їх дистанційно завербував офіцер російської ФСБ, який звернув увагу на їхні антиукраїнські коментарі, залишені під роликами в YouTube.

Причому син навіть проводив онлайн-тренінги з тактичної медицини для чеченських бойовиків з угруповання "Ахмат".

Також чоловіки, на вимогу російської спецслужби, розшукували останки російських солдатів, які загинули під час боїв за Київ. Зловмисники збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили в лісопосадки столичного регіону та ховали. Після цього вони надсилали ФСБ відповідний "фотозвіт" із координатами місця поховання ворожих останків. За таку співпрацю з окупантами обидва чоловіки отримували гроші.

Далі - правоохоронці затримали родичів. Нині зловмисники перебувають під вартою (і їм загрожує довічне ув'язнення).

Що за відомство СБУ?

Служба безпеки України (СБУ; укр. Служба безпеки України, СБУ) - правоохоронний орган спеціального призначення, що забезпечує державну безпеку України. Підпорядкована Президенту України, повідомляє "Вікіпедія".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партизани приспали та ліквідували 17 окупантів у Маріуполі. Після цього окупанти терміново заборонили продавати алкоголь російським військовим у Маріуполі.

До того, у Мережі розповіли про ліквідацію генерала РФ під час удару по аеродрому "Бельбек" у Криму. За даними російських пабліків, ліквідовано 10 російських військовослужбовців, серед них - російський генерал Олександр Татаренко.

Інші матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти