"Руку паралізувало, а сім'ю вбили окупанти": мер Львова розповів моторошну історію юної Вероніки

25 травня 2022, 11:42
Як каже Андрій Садовий, у Львові 10-річній дівчинці зробили першу операцію і зуміли врятувати око. Але уламок снаряда досі залишається у неї в голові.
Садовий, дівчинка
10-річна Вероніка / колаж Facebook а. Садового / УНІАН

У Львові медики лікують 10-річну Вероніку з Донецької області від важкого поранення, яке вона отримала після обстрілів окупантів (а вся сім'я її виявилася вбита). Про це на своїй сторінці у Facebook написав львівський мер Андрій Садовий.

"Будинок дівчинки в Донецькій області обстріляли з танка. Російські оккупанти прицільно били в підвал, де ховалися люди. Живою з-під завалів дістали тільки Вероніку. Вся її сім'я загинула. Дорослі накрили дівчинку собою, щоб врятувати. Але уламок снаряда влучив їй у голову. Через це паралізувало руку. Зараз Вероніка лікується в нашій дитячій лікарні. У Львові їй зробили першу операцію і врятували око. Але уламок досі залишається в голові - видалити його поки неможливо. До дівчинки повертається пам'ять, вона знову вчиться ходити і посміхатися", ‒ написав градоначальник.

'Руку паралізувало, а сім'ю вбили окупанти': мер Львова розповів моторошну історію юної Вероніки

читайте такожЗ сімох людей вижили тільки двоє: матір з дитиною викинуло з авто після обстрілу окупантів

відео дня

Нагадаємо, раніше у Львові врятували 15-річну Лізу Чернишенко - мешканки Попасної (Луганська область), яка з вогнепальними пораненнями ніг вела автомобіль, щоб врятувати поранених незнайомих людей.

У дівчинки, чисто в силу віку, не могло бути водійських прав. Але вона вміла керувати авто. І потім везти поранених зголосилася сама. Замінованою дорогою потрібно було проїхати близько 30 кілометрів.

"Лежали міни в шаховому порядку, там проїхати ніяк, але я якось проїхала, а потім ще був труп жінки, стовп, я проїхала і нас обстріляли", — розповіла Ліза.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти