Росія може завдати повторний ракетний удар по Україні в період сильних морозів - Чорновіл

29 жовтня 2022, 11:20оновлено 29 жовтня 2022, 14:24
Специфіка ударів буде змінюватися - якщо зараз росіяни, в першу чергу, б'ють по електроенергетиці, то потім будуть бити по теплогенеруючих підприємствах.
Путін, ТЕЦ, Чорновіл
Росія може завдати масованих ракетних ударів по ТЕЦ, якщо втрачатиме окуповані нею території - Чорновіл / Колаж УНІАН , kremlin.ru

Росія може завдати нову серію масованих ударів по Україні в період сильних морозів. Таке припущення в інтерв'ю Главреду озвучив політичний аналітик, експерт з питань міжнародної політики, колишній народний депутат України Тарас Чорновіл.

За його словами, атаки по енергетичній інфраструктурі, які відбулися протягом останнього часу, стартували досить спонтанно.

"У РФ економили ракети і готувалися до того, щоб завдати страшного і вирішального удару, кинувши все, що вони мають, взимку, у період серйозних морозів. Але відбувся фальстарт. Якби цей удар не відбувся зараз, то взимку ми б мали ситуацію страшного колапсу. А зараз виглядає так, що Україна до зими буде підготовлена для відбиття атак, але я не сумніваюся, що на зиму росіяни знову повторять цей теракт", - сказав Чорновіл.

На його думку, специфіка ударів буде змінюватися - якщо зараз вони, в першу чергу, б'ють по електроенергетиці, то потім будуть бити по теплогенеруючих підприємствах.

"Тобто по тим же ТЕЦ, але з прицілом не на електростанції, а на електроцентралі. По Україні їх досить багато для того - вони будуть бити для того, щоб зруйнувати поставки і заморозити системи. Ми згадуємо Алчевськ 2006 року, коли там повністю замерзла теплосистема, і це був колапс для досить великого міста. Приблизно такі ж наміри росіяни мають і зараз", - пояснив Чорновіл.

Експерт переконаний в тому, що подальші ракетні атаки РФ будуть прямо залежати від ситуації на фронтах в Україні - Росія зважиться на новий удар, якщо буде втрачати захоплені території.

"У разі затишшя на фронтах, де росіяни не зможуть проводити наступальні операції, прорив в Луганськ або Донецьк може стати серйозним викликом для ворога. Або відріз Криму, тобто створення плацдарму біля ЗАЕС, звільнення Енергодара і звідти - удари вглиб. На це РФ треба буде давати відповідь населенню. Якщо подібні дії відбудуться не під час сильних морозів, то цей період не підходить для колапсу, але якщо у народу РФ почнуться "нарікання", то Путін може віддати наказ про масований обстріл критичної інфраструктури України. Але розрахунок вони будуть робити на найлютіші морози", - резюмував Чорновіл.

Як писав Главред, 10 жовтня, у Києві та ряді інших міст України прогриміли вибухи. В результаті ракетного удару загинули 8 осіб, ще 24 мирних жителя отримали поранення. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов.

Водночас, на думку військового експерта, полковника запасу Олега Жданова, до 15 листопада, коли очікується старт саміту G20 на Балі, російські окупаційні війська можуть масовано атакувати українські міста, щоб примусити захід і Україну до переговорів.

Ракетні удари по Україні - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти