Росія готувала масштабний удар ракетами по Україні заздалегідь - ЗСУ

30 серпня 2023, 21:58
1397
Юрій Ігнат вважає, що не так просто Росії спланувати атаку експромтом і завдати удару.
Росія готувала масштабний удар ракетами по Україні заздалегідь - ЗСУ
У ЗСУ прокоментували масштабну нічну ракетна атаку / колаж: Главред, фото: ДСНС, Міноборони РФ

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував нічну масштабну атаку по Україні 30 серпня.

"Бавовна коли у нас була у Пскові? Близько опівночі, а атака була близько 2.00. Розумієте, не так просто спланувати атаку експромтом і завдати удару. На це потрібно, як мінімум, передпольотна підготовка льотчиків, для цього потрібен час для програмування самих ракет", - про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів Ігнат.

За словами речника, кожна ракета - це високотехнологічна зброя, яка потребує втручання людини, того, хто програмує її на політ.

відео дня

"Ви бачите, як ракети змінюють курс, іноді намотуючи кола туди-сюди. Таким чином, кожна ракета програмується, на це потрібен час і визначення пріоритетних цілей. На це кількох годин точно не вистачить. Саме тому противник готував цей удар заздалегідь", - наголосив речник.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що Сирський повідомив про те, що ЗСУ наступають під Бахмутом, а війська РФ хочуть прорватися на Луганщині. Сили оборони України стримують спроби окупантів країни-агресорки Росії просунутися на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Генерал Тарнавський розкрив про успішне просування ЗСУ на фронті. Українські артилеристи за добу виконали 1200 завдань на Таврійському напрямку. Сили оборони ліквідували 327 окупантів, з них 91 - безповоротні втрати.

ЗСУ готують потужний удар по другій лінії оборони окупантів на Запоріжжі. Російські війська передислокували сили з району Кремінної в район Роботиного, повідомили аналітики ISW.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти