РФ збирає "ударний кулак" і готує новий штурм: у ЗСУ назвали напрямок

27 вересня 2024, 12:54
500
Ворог збирає особовий склад штурмових груп, розповів Владислав Волошин.
РФ збирає 'ударний кулак' і готує новий штурм: у ЗСУ назвали напрямок
ЗСУ відбивають атаки РФ на півдні / колаж: Главред, фото: 33 окрема механізована бригада, 4 окрема танкова бригада

У Запорізькій області росіяни почали перекидати на поле бою техніку, тому існує тенденція загострення ситуації на лінії бойового зіткнення, розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія" Владислав Волошин.

Як наголосив він в ефірі інформаційного телемарафону за останній час, росіяни перекинули на Запорізький напрямок щонайменше 25 баггі, які можуть потенційно брати участь у штурмових діях.

Український офіцер каже, що спостерігається тенденція того, що саме на цій ділянці, на Запорізькому напрямку, найближчим часом може початися загострення.

відео дня

"За інформацією нашої розвідки, ворог збирає особовий склад штурмових груп у районі Приютного та отримав з резервної бази зберігання автомобільного транспорту Південного військового округу РФ 25 легких автомобілів-баггі. Це говорить про те, що готуються штурмові дії", - зазначив він.

Водночас він звернув увагу на те, що у військ противника не фіксується снарядний голод, а кількість застосованих боєприпасів у Херсонській і Запорізькій областях, де діють бійці оперативного угруповання військ "Таврія", залишається на колишньому рівні - до двох тисяч снарядів на добу. Також окупанти не припиняють застосовувати сотні безпілотників і лише минулої доби запустили понад 350 FPV-дронів.

"Ситуація стабільна, але може ускладнитися в будь-який момент", - додав Волошин.

Що таке ОСУВ "Таврія"

Оперативно-стратегічне угруповання військ "Таврія" — об'єднання Сухопутних військ України. Створене під час повномасштабного російського вторгнення на територію України. Командує угрупуванням бригадний генерал Олександр Тарнавський. Бійці цього угрупування військ брали участь в контрнаступі української армії в 2022 році на півдні і в боях на Авдіївському напрямку.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що РФ готується до прориву на Запорізькому напрямку. Ситуація в Запорізькій області буде загострюватися - спікер Сил оборони Півдня розкрив деталі боїв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що окупанти просунулися на кордоні Запорізької та Донецької областей. Окупанти продовжували наземні атаки поблизу та на північний схід від Роботиного поблизу Малої Токмачки на заході Запорізької області.

Як повідомлялося раніше, внаслідок удару РФ на Запоріжжі є загиблі. Росіяни знову завдали удару по області, цього разу обстріляли Гуляйпільську громаду.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти