"РФ може дійти до Дніпра": комбат Третьої штурмової попередив про ризики для Харкова

19 червня 2024, 12:18
807
Можна очікувати, що окупанти просунуться на 20 кілометрів на Харківщині й не підуть далі.
Дмитрий Кухарчук, ВСУ
Дмитро Кухарчук розповів, чи є ризик наступу РФ на Харків / Колаж: Главред, фото: ОК Захід, скріншот

Командир батальйону Третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук вважає, що російська окупаційна армія може дійти до Дніпра, якщо не відчує опору України.

За його словами, згідно з наявними розвідданими, окупанти хочуть створити 20-кілометрову зону для запобігання наступу українських підрозділів на Бєлгородську область та інші сусідні області.

"Але це не означає, що вони не пішли б далі", - сказав Кухарчук в інтерв'ю Українській правді.

відео дня

Командир батальйону розповів про свій досвід під час Бахмутської наступальної операції, коли йому ставили завдання взяття взводного опорного пункту, а в результаті вони брали ротний опорний пункт. Це сталося через розвиток успіху: противник почав тікати, побачивши наступ українських військових.

Кухарчук підкреслив, що також можна очікувати, що противник просунеться на 20 кілометрів і не піде далі. Але якщо противник не відчує опору, він може дійти до Дніпра і далі. Тому будь-який план - це план-мінімум.

Чи є загроза для Харкова?

Комабат також прокоментував загрозу для міста Харкова. За його словами, у найближчий місяць він не бачить загрози, але в найближчі півроку ситуація може змінитися.

Хто такий Дмитро Кухарчук

Командир Другого батальйону Третьої штурмової бригади, яка брала участь у битві за Бахмут, а восени 2023-го звільняла Андріївку.

Як пише Українська правда, 34-річний житель Черкас Дмитро Кухарчук став добровольцем у 2014-му році. Через рік він звільнився і до початку повномасштабного вторгнення займався політичною та громадською діяльністю.

Зараз батальйон Кухарчука захищає українські позиції на Харківщині, біля Борової.

Наступ РФ на Харківщині

Командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко заявив, що росіяни після спроби наступати в Харківській області загрузли на цьому напрямку. Це сталося завдяки потужному опору Сил оборони.

У ЗСУ заявили про успіхи під Харковом. Попри чисельну перевагу на Харківщині, противник не має змоги просуватися вперед, бо ЗСУ перебили логістику РФ і відбивають позиції. Командир ЗСУ також повідомив про успішні атаки на ще двох напрямках, де українські військові вже зайняли позиції.

Речник Національної гвардії Руслан Музичук повідомив, що російська окупаційна армія переміщує на Харківський напрямок нові підрозділи, зокрема мотострілецькі, для підтримки штурмів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти