Рейтинг Зеленського падає: політолог спрогнозував, чи є шанси у президента "виплисти"

27 листопада 2021, 02:14
Поки що для Зеленського не все пропало, але тенденція розвивається в несприятливому для нього напрямку. Він фактично опинився на самоті.

Зеленський
Зеленський втрачає підтримку українців, але поки що ще не все втрачено / Фото Reuters

Рейтинг президента України Володимира Зеленського падає, але поки що це некритично, тому що поки він, як і раніше, лідирує серед інших можливих кандидатів на посаду глави держави. Питання в тому, чи закріпиться це зниження, або Зеленський зуміє його переламати, сказав в коментарі Главреду політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

Експерт не виключає, що ситуація для Зеленського може ще сильніше загостритися, якщо трапиться енергетична криза: почнуться "віялові відключення", зупинка промислових підприємств і тощо.

відео дня

"У цій ситуації Зеленський може виявитися крайнім. Враховуючи, що інформаційний баланс не на його користь, відповідальність за таку кризу вішатимуть на нього. Все це може погіршити ситуацію для Зеленського і привести до падіння підтримки, коли він провалиться за позначку 20%", - сказав Золотарьов.

Політолог додав, що нижче 10% не "провалювався" ще жоден президент України, крім Ющенка.

"Однак поки що для Зеленського не все пропало, але тенденція розвивається в несприятливому для нього напрямку. Він фактично опинився на самоті: "соросята " – вороги, Медведчук і Порошенко – вороги. У цю компанію ворогів додаються ще й представники нашого олігархічного кооперативу, які володіють ресурсами і досить потужним впливом. Встояти в цій ситуації Зеленському буде дуже непросто", - вважає експерт.

Однак Золотарьов вважає, що падіння рейтингу Зеленського необов'язково продовжиться.

"Для Зеленського ключовим періодом є зима: якщо він зуміє утримати енергетичну ситуацію під контролем, пройти зиму без катаклізмів (ймовірність цього не висока, але вона є), то він втримається і стабілізує свій рейтинг. У разі ж несприятливого сценарію, всіх собак повісять на нього, і всі економічні проблеми моментально будуть трансформовані в політичні вимоги, спрямовані проти Зеленського", - резюмував експерт.

читайте такожЗа партією Зеленського крадеться партія Порошенка - новий парламентський рейтинг

Як повідомляв Главред, згідно з опитування КМІС, у жовтні чинний глава держави Володимир Зеленський зберігав лідерські позиції в рейтингу можливих кандидатів у президенти України, але порівняно з весною-літом його підтримка знизилася.

Якби вибори президента відбулися в середині жовтня, то за Зеленського проголосували б 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором.

Соцопитування, проведене Центром Разумкова в кінці жовтня 2021 показало, що Зеленський з 31,6% голосів лідирує і серед кандидатів на посаду президента України, за яких українці не голосуватимуть за жодних обставин. На другому місці антирейтингу розташувався Петро Порошенко (31,6%), на третьому - Віктор Медведчук (24,7%).

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти