Під загрозою кілька міст: Жданов назвав ймовірні цілі ракетних ударів РФ

14 квітня 2023, 14:50оновлено 14 квітня 2023, 16:47
6640
Ворог може завдавати ударів по транспортній інфраструктурі в прифронтовій зоні, попередив Олег Жданов.
Олег Жданов, ракета
Олег Жданов не виключив нові ракетні удари РФ по Україні / Колаж фото УНІАН, Міноборони РФ

Метою ракетних атак Росії навесні і влітку стане транспортна інфраструктура, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

Крім того, Росія зараз зосереджується на ударах у прифронтовій зоні, підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

"Противник прекрасно розуміє: щоб домогтися якогось успіху, необхідно знищувати наші резерви. Тому основний упор буде їм робитися на прифронтову зону і такі міста як Запоріжжя, Дніпро та інші, де можуть бути наші війська", — пояснив експерт.

відео дня

Разом з тим він не виключив, що ворог може завдавати ударів по транспортній інфраструктурі в прифронтовій зоні і на заході України, де проходять важливі транспортні шляхи.

"Росія вже робила це на початку широкомасштабного вторгнення, намагаючись завдавати вогневих ударів по Волині, Львівській та Івано-Франківській областях. Закарпатську область, як я розумію, росіяни бояться чіпати – інакше Орбан образиться", — уточнив співрозмовник.

Крім того, на його думку, також під ударом може опинитися Одеський регіон.

"Згадайте Дністровський лиман і Білгород-Дністровський, де росіяни постійно бомбили міст. Ці об'єкти будуть головними цілями. Але основний упор буде на прифронтову зону", — додав Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 700 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Ракетні удари РФ

Нагадаємо, масовану ракетну атаку по Україні росіяни здійснили 9 березня, вона тривала понад 6 годин.

21 березня ворог завдав ракетний удар по Одеській області. Були випущені три керовані авіаційні ракети класу "повітря-земля" X-59 винищувачами Су-35 з напрямку Чорного моря. Дві ракети збиті силами ППО, одна влучила у триповерхову будівлю монастиря УПЦ Московського патріархату.

У ніч на 24 березня ворог атакував Україну ударними безпілотниками Shahed-136/131 і керованими авіаційними бомбами. Запуски безпілотників здійснювалися з північно-східного напрямку, вони атакували Кривий Ріг і Сумську область.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти