Ракет до ПЗРК вистачить, щоб відбити ще кілька потужних атак Росії - Наєв

4 січня 2024, 17:36оновлено 4 січня, 22:22
141
У запасі України закінчуються ракети для ППО.
Ракет до ПЗРК вистачить, щоб відбити ще кілька потужних атак
Ракет до ПЗРК вистачить, щоб відбити ще кілька потужних атак / колаж: галвред, фото: УНІАН

У мобільної системи ППО України ракет вистачить рівно на ще кілька масованих атак Росії. Про це командувач Об'єднаних сил збройних сил України Сергій Наєв розповів Західним ЗМІ, передає РБК-Україна.

Наприкінці 2023 року ворожа армія завдала безліч ударів по великих містах України, початок 2024 року ознаменувався обстрілом столиці України Києва та Харкова. В наслідок атаки постраждали десятки людей, також є загиблі.

За словами Наєва, на даний момент у ПЗРК України є стільки боєприпасів, скільки може допомогти витримати ще не більше кількох масованих атак. Однак далі Україні потрібна буде підтримка Заходу.

відео дня

"У середній і довгостроковій перспективі нам знадобиться допомога західних країн для поповнення ракетного парку", - заявив Сергій Наєв.

Також командувач об'єднаними силами ЗСУ додав, що мета окупантів - виснаження української протиповітряної оборони, тому пріоритетом для України є збільшення кількості боєприпасів, зокрема - ракет для "Петріотів" і самих цих систем. Адже, згідно з повідомленням Наєва, саме ці системи збили 10 гіперзвукових ракет "Кинджал" над Києвом на початку цього року.

"Жодна інша система ППО в світі не здатна показати такі результати, особливо в боротьбі з Росією", - резюмував він.

Ситуація в Україні

Нагадаємо, генерал Олександр Сирський вказує на те, що російські війська активізувалися на Бахмутському напрямку, тривають інтенсивні бої поблизу Богданівки. Головна мета окупантів полягає в тому, щоб отримати контроль над містом Часів Яр.

Також, російські окупанти вдень 4 січня вдарили по Кропивницькому. В результаті атаки знеструмлені побутові споживачі "Укренерго" і залізниця. Поранення отримали 8 осіб, ще одна людина загинула.

Крім іншого, вороги не збираються відмовлятися від свого плану по повній окупації Авдіївки в Донецькій області і готуються до майбутніх активних дій. Про це повідомив начальник міської Військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш в ефірі Еспресо.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти