"П'яту колону ніхто не терпітиме": дипломат пояснив, що робити з проросійськими громадянами України

30 липня 2022, 01:36
Особливих проблем з реінтеграцією населення тимчасово окупованих територій не буде. Головне, щоби кожен, хто живе в Криму чи на Донбасі, зробив свій вибір.
Жителі
Дипломат пояснив, що робити з проросійськими громадянами з Донбасу та Криму / Фото Reuters

Після звільнення окупованих Росією територій люди, які там живуть, повинні зробити чесний вибір і визначитися, чи хочуть вони бути громадянами України або все ж таки належать до "русского міра". Ніхто нікого тримати не збирається, але і "п'яту колону" більше ніхто терпіти не буде.

Таку думку озвучив дипломат, керівник Центру досліджень Росії, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Люди, які в чомусь винні перед Українською державою, були колаборантами і допомагали росіянам у військових злочинах, будуть засуджені та відбуватимуть своє покарання. Якщо вони чесні та не заплямували себе колаборацією з російськими фашистами, то у них немає проблем, вони залишаться частиною українського суспільства і житимуть однією українською ідеєю в українській державі", - сказав дипломат під час чату на Главреді.

"Якщо після всього того, що сталося, вони вважатимуть, що належать до "русского міра", тоді – на Колиму. Нехай їдуть туди, де їм добре. Вони думають, що їх розселять на Рубльовці, але це велика наївність – насправді їх відправлять піднімати далекі й холодні простори неосяжної Росії", - додав Огризко.

Дипломат вважає, що особливих проблем з реінтеграцією населення тимчасово окупованих територій не буде. Головне, щоби кожен, хто живе в Криму або на Донбасі, зробив свій вибір.

"Ніхто нікого не тримає – варто зібрати речі та переїхати туди, де тобі добре, а не робити вигляд, що ти живеш в Україні, і не чекати, поки через такого, як ти, посипляться снаряди, "Гради" і все інше", - сказав Огризко.

При цьому він додав, що колаборанти є зокрема і в Києві, і в інших регіонах України.

"Це буде питання для кожного з нас, і кожен з нас зробить вибір – або, або. Однак бути тут і там одночасно більше не вийде", - резюмував дипломат.

Дивіться новини Донбасу онлайн:

Як повідомляв Главред, український опір активізувався у всіх містах, які тимчасово захопили путінські солдати. Зокрема, в Херсоні партизани встановили в місті інсталяцію - підвісили опудало російського військового.

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку партизани розклеюють по місту листівки з посланнями російським окупантам.

У тимчасово окупованому Херсоні місцеві партизани передали новий полум'яний "привіт" херсонським колаборантам. У місті вони масово розклеїли листівки з фотографіями поплічників російських окупантів зі словами "Готуйтеся!".

Водночас у Мережі з'явилося відео зі зрадницею України з Лисичанська. У минулому році дівчина співала патріотичну пісню до Дня Незалежності України, а в 2022-му - з посмішкою та сльозами щастя зустрічала російських окупантів у своєму місті, заявивши, що чекала на них з 2014 року.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти