Путін може вдарити по Україні не ядерною зброєю, а хімічною - колишній головком НАТО

21 липня 2022, 13:55
Адмірал Джеймс Ставрідіс каже - ймовірність застосування Росією ядерної зброї "вкрай мала", оскільки Путін побоюється втратити підтримку Китаю.
Путін, ядерна зброя
Путін може вдарити по Україні не ядерною зброєю, а хімічною, каже ексголовком НАТО / Колаж фото Reuters

Диктатор Росії Путін не кидатиме ядерні бомби на Україну, однак цілком може використовувати хімічну зброю. Таку думку в матеріалі для агентства Bloomberg висловив ексголовком сил НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс.

За його словами, Путін побоюється неконтрольованої ескалації війни і у нього "є інші способи налякати Україну і Захід". Офіцер вважає, що ймовірність застосування Росією ядерної зброї "вкрай мала", оскільки Путін побоюється втратити підтримку КНР, Індії, Африки та Латинської Америки.

Також адмірал заявив, що російський диктатор "любить своє життя і любить свою країну", а застосування ядерної зброї може призвести до удару у відповідь з боку країн Заходу. Він зазначив, що потенційними цілями для тактичного ядерного удару РФ могли стати Київ, Львів чи Одеса. Однак Путін, на думку Ставрідіса, "підрахував, що ризики тактичного удару переважують вигоди".

"Зрештою, більш імовірно - якщо Путін хоче зробити щось, що дійсно вселить жах у серця українців, він вибере хімічну зброю, можливо, направивши її на одну з цих трьох міських цілей. Він продемонстрував у Сирії байдужість до застосування хімічної зброї своїм союзником Башаром Асадом", - заявив він.

читайте також"Це знищить світ": генерал розповів, чи ризикне Путін застосувати ядерну зброю

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що в разі застосування Росією ядерної зброї Лондон завдасть удару у відповідь.

Тоді чиновник зазначив, що в разі реальної ядерної загрози британський уряд не буде проводити попередні консультації з союзниками, а прийме рішення самостійно.

До того директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь казав, що якщо в Кремлі вирішать використовувати ядерна зброя проти України, то удар може бути завдано по центральному півдню нашої країни.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти