Політолог назвав три ключові теми розмови Зеленського і Байдена

9 березня 2021, 17:36оновлено 9 березня 2021, 18:26
Експерт розповів, про що потрібно поговорити президентам України та США.
Джо Байден
Що повинні обговорити Зеленський і Байден / Reuters

Політичний експерт Олександр Краєв назвав три теми, які повинні будуть обговорити президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден, коли між ними відбудеться розмова.

"Перша тема, яка вже і Байденом багато де опрацьовувалася, і згадувалася під час президентських перегонів, — це опір агресії Російської Федерації. Цю тему Байден піднімав навіть під час переговорів з Путіним, хоча в принципі Україна тоді не була однією з тем, які вони повинні були згадати. Але все одно президент США підняв питання безпеки України. Для нас це позитивний момент, ми повинні його використовувати і розвивати", — сказав він.

За словами Краєва, дві інші ключові теми, які повинні обговорити президент України і президент США, це економіка і безпека.

"Друга важлива тема - це економічна складова. Ми бачимо нові санкції проти українських олігархів, бажання американської сторони допомогти нам у реформах, інституційне співробітництво. Третя, можливо, найважливіша складова, - це співпраця у сфері безпеки. Ми бачили нові угоди щодо такої співпраці в минулому році, ми пам'ятаємо надання зброї адміністрацією Трампа, і зараз від адміністрації Байдена ми бачимо такі ж сигнали. Ми ці сигнали повинні підтримати своєю готовністю до спільних проектів, обміну досвідом і готовністю до нових угод", - сказав експерт, передає телеканал Україна 24.

читайте такожУ Білому домі розповіли правду про переговори Байдена з Путіним

Варто зазначити, напередодні прессекретар президента України Юлія Мендель пояснила, чому досі не відбулася розмова Володимира Зеленського з главою Білого дому Джо Байденом.

За її словами, для спілкування двох президентів потрібно підготувати "платформу". Вона також нагадала, що інавгурація Байдена відбулася наприкінці січня, але у нього досі "навіть адміністрація не сформована".

Розмова Байдена і Путіна - про що раніше повідомляв Главред:

  • 26 січня президент США Джо Байден і глава Кремля Володимир Путін провели першу телефонну розмову, під час якої поговорили про продовження нового Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, а також обговорили ситуацію в Україні.
  • 3 лютого Росія і США підписали угоду про продовження договору щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) до 5 лютого 2026 року. Москва і Вашингтон обмінялися нотами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти