Мендель пояснила, чому не відбулася розмова Зеленського з Байденом

9 березня 2021, 06:33оновлено 9 березня 2021, 10:17
Контакти відбуваються постійно на певному рівні. Але для спілкування двох президентів потрібно підготувати "платформу".
Юлія Мендель, Володимир Зеленський
Володимир Зеленський і Юлія Мендель / УНІАН

Прессекретарка президента Юлія Мендель пояснила, чому досі не відбувся розмова Володимира Зеленського з главою Білого дому Джо Байденом.

Мендель зазначила, що для спілкування двох президентів потрібно підготувати "платформу". Про це вона заявила в інтерв'ю Олесі Бацман.

Мендель нагадала, що інавгурація Байдена відбулася наприкінці січня. При цьому прессекретарка Зеленського додала, що у нього досі "навіть адміністрація не сформована". Той факт, що Байден вже встиг поспілкуватися з лідерами цілої низки держав, Мендель пояснила тим, що у нього "є така ж схильність до результативності, як і у Зеленського".

Прессекретарка Зеленського додала, що вже зв'язалася з пресслужбою Білого дому.

"Контакти відбуваються постійно на певному рівні, і немає в цьому абсолютно жодного негативу. Я думаю, дуже скоро буде ситуація, коли ми зрозуміємо, що із США у нас все налагоджено. Дійсно, ведеться дуже велика робота між дипломатами і різними службами. Був обмін листами президентів. І були досить чіткі меседжі, які показали, що відбувається", - сказала вона.

"Поговорити, це добре. А щоби була дія, до цього потрібно підготувати платформу", - резюмувала Мендель.

читайте такожУ МЗС анонсували переговори Зеленського з Байденом

Перша розмова Байдена та Путіна - про що раніше писав Главред:

  • У вівторок, 26 січня, президент США Джо Байден і глава Кремля Володимир Путін провели першу телефонну розмову, в ході якої обговорили ситуацію в Україні.
  • У Білому домі пізніше уточнили, що Байден сам подзвонив президенту Росії.
  • Прессекретар Білого дому Джен Псакі зазначила, що Байден "не стримувався" у розмові з Путіним.
  • Серед тем була пропозиція Байдена про продовження нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь з Росією на п'ять років і " рішуча підтримка США суверенітету України" перед обличчям російської агресії.
  • За словами прессекретаря російського президента Путіна Дмитра Пєскова, розмова тривала більше 35 хвилин. Телефонні переговори лідерів Росії та США відбулися на прохання Кремля.
  • У Кремлі повідомили, що Путін і Байден обговорили "внутрішньоукраїнське врегулювання", а також російську ініціативу про проведення саміту постійних членів Радбезу ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти