Під Одесою директора дитбудинку звинуватили в розбещенні малолітніх

19 грудня 2020, 17:52оновлено 20 грудня 2020, 00:26
Керівнику установи вручили підозру.
Віктор Проценко
Віктор Проценко / Фото: Hromadske

У місті Ізмаїлі Одеської області прокуратура вручила підозру Віктору Проценку, відстороненому директору спеціалізованого будинку дитини, якого звинувачують у сексуальному насильстві і розбещенні трьох дівчаток 5-7 років.

Як інформує Hromadske з посиланням на прес-секретаря Одеської обласної прокуратури Ірину Коваленко, керівник з червня 2018 року по серпень 2020 систематично приводив у свій службовий кабінет трьох дівчаток у віці від п'яти до семи років під приводом ігор, перегляду мультфільмів і частування солодощами.

За даними слідчих, Проценку оголосили підозру на підставі результатів проведених експертиз.

відео дня

Суд найближчим часом обере запобіжний захід, однак прокуратура наполягатиме на утриманні під вартою. У разі доведення провини йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

"Керівник дитбудинку, використовуючи довіру, свій авторитет і вплив на малюків, їх залежне становище і нездатність чинити опір, неодноразово здійснював щодо дітей сексуальне насильство і розпусні дії", - підкреслює прес-секретар прокуратури.

читайте такожЯк захистити дитину від педофіла: рекомендації ізраїльської поліціїЯк відомо, у вересні в поліцію звернулася медсестра Олена Бірка, яка працює в закладі вже 20 років. Правоохоронці почали розслідувати можливе розбещення неповнолітніх, Проценка відсторонили від займаної посади.

Віктор Проценко - єдиний і беззмінний керівник зазначеного будинку дитини з дня його заснування. Раніше він працював лікарем-педіатром в Ізмаїльській міській лікарні.

Розбещення малолітніх

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти