Відкрили вогонь по своїх: росіяни пішли штурмом на власні позиції з танками

31 грудня 2023, 17:00
Бійці 63-ї ОМБр ЗСУ за допомогою дрона зняли на відео атаку російських підрозділів на власні ж позиції на Лиманському напрямку із застосуванням бронетехніки.
Відкрили вогонь по своїх: росіяни пішли штурмом на власні позиції з танками
Штурм росіянами власних позицій потрапив на відео / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Російські війська захопили власні позиції на Лиманському напрямку в Луганській області біля Діброви. У ході штурму вони втратили орієнтацію і вбили та поранили кількох своїх військовослужбовців. Про це йдеться у повідомленні моніторингової групи DeepState з посиланням на відео 63 ОМБр.

Спочатку окупанти атакували позиції з танків, а потім рушили на штурм піхотою. Українським захисникам не залишалося нічого, крім як лише спостерігати за тим, як окупанти ведуть бій між собою.

"Біля Діброви ворог штурмував власні ж позиції, були 200-ті та 300-ті. Росіяни спочатку танком розібрали власну позицію, а потім почали штурмувати піхотою", – ідеться в повідомленні.

відео дня

Як повідомляють аналітики, бійці 63-ї ОМБр ЗСУ спостерігали за цим явищем за допомогою дрона. Вони також зняли відео, на якому можна побачити "успішну" спецоперацію з самоліквідації російської армії.

Дивіться відео про те, як росіяни штурмували власні позиції на Лиманському напрямку:

Відкрили вогонь по своїх: росіяни пішли штурмом на власні позиції з танками
Скріншот

Зазначається, що цю позицію ЗСУ втратили кілька днів тому, але не всі підрозділи Росії були про це інформовані, тому вони активно намагалися її захопити. Це призвело до втрат серед російських окупантів. Такий випадок показує неналежний рівень комунікації в російських військах.

"Бої в лісі – це важко не тільки за своєю специфікою, а й тому, що тяжко орієнтуватися. Цей випадок, звісно, найбільш показовий. Шкода, що з об'єктивних причин не можемо залишити на відео сміх та коментарі пілотів", – додали в DeepState.

Війна Росії проти України - останні новини

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав українців бути уважними до сигналів повітряної тривоги у новорічну ніч.

Російські окупанти намагаються повністю захопити Авдіївку в Донецькій області. Вони змінили тактику і спробують оточити місто, рухаючись малими групами на північний захід від Степового. Про це заявив представник 47-ї окремої механізованої бригади Дмитро Лазуткін.

У Кремлі вважають, що тенденція переходу російськомовних громадян України на українську мову є особливо небезпечною. Вони вважають, що змінити цю ситуацію можна лише за допомогою репресій та кардинальної зміни політичних еліт. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти