Окупанти "узаконили" смертну кару в Маруіполі: розстрілюють вірних Україні

2 червня 2022, 15:05оновлено 2 червня 2022, 16:24
Кілька десятків волонтерів, які допомагали в евакуації маріупольців, зараз чекають "суду".
Окупанти 'узаконили' смертну кару в Маруіполі: розстрілюють вірних Україні
Окупанти "узаконили" смертну кару в Маруіполі / УНІАН

В тимчасово окупованому Маріуполі росіяни ввели смертну кару. У місті розстрілюють чиновників і волонтерів.

В Маріупольській міськраді зазначили, що окупанти саджають до в'язниці або розстрілюють усіх, хто відмовився співпрацювати з колаборантами та окупаційною владою.

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, фейковий суд "ДНР" засудив до 10-річного ув'язнення главу одного з приазовських селищ. При цьому щонайменше одного держслужбовця страчено шляхом розстрілу.

відео дня

"Також у в'язниці в Оленівці утримуються кілька десятків волонтерів, які в березні-квітні допомагали в евакуації маріупольців і намагалися доставити продукти з водою в заблоковане місто", - йдеться в повідомленні.

читайте такожУ вуличних боях за Маріуполь вбито приблизно 6 000 окупантів-АрестовичВироку очікує також українська суддя. Вона займалася розглядом справ, пов'язаних з сепаратизмом, які набули чималого розголосу. Відомо, що вона піддається тортурам з боку окупантів.

Раніше пілот, який літав у блокадний Маріуполь, розповів, як доставлялася допомога захисникам України та мирним жителям, які залишалися в місті. Головна складність була в тому, що допомогу потрібно було привезти на 100 км в глибину контрольованої ворогом території.

Також повідомлялося, що під час численних невдалих спроб російських окупантів запустити водопостачання в Маріуполі з численних братських могил у місті водою вимило тіла вбитих агресорами городян. Як повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, такі тіла росіяни збирають і звозять в супермаркети, оскільки морги в місті давно переповнені.

Дивіться Новини Донбасу онлайн:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти