"Ніхто не кинутий": мер Слов'янська розповів, чому люди не хочуть залишати місто

24 червня 2022, 19:11
У місті працюють банкомати і продовжують виплачуватися всі види соціальних допомог - пенсії, виплати, субсидії.
Слов'янськ
Чому люди не виїжджають зі Слов'янська

Наразі в Слов'янську знаходиться до 80 тисяч жителів, проте в місті ще залишається чверть населення, повідомив мер Вадим Лях в інтерв'ю РБК-Україна.

"Було близько 100 тисяч, залишилася чверть населення міста - близько 23-24 тисяч. Продовжуємо евакуацію. Не тільки здорових людей і дітей. Евакуюємо лежачих хворих постійно, вивозимо і людей з психічними захворюваннями - це не лише жителі нашої громади, а й ті, хто їхав транзитом через наше місто і залишився тут. Тобто ніхто не залишений, займаємося", - сказав він.

Також Лях зазначив, що в місті працюють банкомати і продовжують виплачуватися всі види соціальних допомог - пенсії, виплати, субсидії. Він підкреслив, що в Слов'янську немає гуманітарної катастрофи.

відео дня

читайте такожАрмія РФ хоче пробити шлях з Богородичного на Слов'янськ: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Чому люди не виїжджають з міста

Мер вважає, що люди не їдуть, тому що звикли до нових умов і повітряних тривог.

"Причини називають різні, що вони нікому не потрібні, що немає грошей. Насправді, швидше за все, ці люди і раніше не виїжджали за межі області, їм психологічно страшно виїхати, тим більше на захід України", - сказав він.

При цьому Лях зазначає, що у жителів є і об'єктивні причини, як велика сім'я з лежачими хворими. Він каже, що люди не хочуть виїжджати таким великим колективом і намагаються пристосуватися. Також є мешканці з домашніми тваринами, які хвилюються за них.

"З іншого боку люди з таких категорій вже виїжджали і знайшли себе в інших областях. Надається допомога, переселенці отримують додаткові виплати", - додає мер.

Він вважає, що кількість бажаючих виїхати збільшиться як тільки почнеться "гаряча" фаза бойових дій.

Війна Росії проти України на Донбасі

У розвідці Британії 22 червня заявили, що на Донбасі тривають запеклі бої. Окупаційна армія РФ намагається охопити район Сєвєродонецька через Ізюм на півночі та Попасну на півдні. Як вважають британські фахівці, росіяни збираються кинути в бій велику кількість додаткових резервів.

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що війська Росії намагаються просунутися в напрямку Бахмута Донецької області та встановити контроль над Сєвєродонецьком в Луганській області.

В Американському інституті вивчення війни припускають, що війська РФ найближчими днями можуть захопити Лисичанськ. Як вважають аналітики, ЗСУ на сході країни скоротили повітряні операції через роботу ППО окупантів. Втім, повітряні сили української армії успішно б'ють по позиціях окупантів на Херсонщині.

Дивіться Новини Донбасу онлайн:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти