Кілька годин зі світла на добу та холодна зима: песимістичний прогноз Укренерго

15 червня 2024, 18:56оновлено 15 червня, 23:05
489
Цієї зими світла може не бути 6-7 годин поспіль, не виключають в Укренерго.
вимкнути світло
Взимку світло вмикатимуть на кілька годин на добу / Колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay

В Україні взимку світло може бути всього по кілька годин на добу. Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький у коментарі УП назвав песимістичний сценарій.

У такому разі графіки можуть бути введені на 6-7 годин без електроенергії і 2-3 години зі світлом, каже Кудрицький.

"Є сценарії з холодною і теплою зимою. Поки це ворожіння на кавовій гущі. Як оператор, ми прораховуємо найгірші і найкращі випадки, які на нас можуть очікувати, і дії під час кожного з них. Але орієнтувати людей, що електрики не буде 12-15-20 годин ми просто не можемо, тому що ніхто не знає, що дійсно на нас чекає", - сказав Кудрицький.

відео дня

Хто такий Володимир Кудрицький?

Володимир Кудрицький - голова правління державної компанії Укренерго, яка є оператором української системи передачі електроенергії.

Керував аудиторськими та консалтинговими проєктами, проєктами, спрямованими на розвиток і реструктуризацію бізнесу для Нафтогаз Україна, Південмашу та польської металургійної компанії Centrostal.

Був директором з розвитку Укртранснафти, представником держави в Нафтогазі, пише Вікіпедія.

Вимкнення світла в Україні - останні новини за темою

Нагадаємо, що в "Енергоатомі" попередили про збільшення дефіциту в системі. В установі зазначили, що дефіцит в енергосистемі може зрости через збільшення споживання електроенергії найближчими місяцями та ремонт енергоблоку АЕС. Зі свого боку це збільшить тривалість планових відключень електроенергії в Україні.

У липні світла може не бути по 10 годин на добу. Російські окупанти намагаються знищити українську енергетику і залишити Україну в повній темряві. Михайло Гончар заявив, що в різних регіонах може бути по-різному. Він переконаний, що РФ не зможе домогтися повного блекауту в Україні, оскільки у нас є атомна енергетика.

Західні аналітики вважають, що українці можуть бути без світла 20 годин. Країна-агресор Росія знищила половину електрогенеруючих потужностей України ударами по енергетичних об'єктах з кінця березня. Ситуація погіршиться, оскільки влітку температура підвищиться і люди вмикатимуть свої кондиціонери.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти