На Сумщині росіяни вперше застосували нову гібридну зброю: скинули 11 бомб

9 серпня 2024, 23:34
292
У Сумській області російські окупанти вперше застосували нові бомби по населенню.
На Сумщині росіяни вперше застосували нову гібридну зброю: скинули 11 бомб
Сумську область обстріляли новою зброєю / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, t.me/Sumy_news_ODA

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх розповів, що на Сумщині ворог вперше застосував нові бомби.

"Сьогодні протягом дня на Сумщині ворог вперше застосував нові бомби - універсальні міжвидові планувальні боєприпаси, певний гібрид між бомбою та ракетою. Їх було запущено 11", - розповів начальник Сумської ОВА в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Що відбувається на Сумщині

Нагадаємо, що аналітики ISW заявили про те, що окупанти просуваються на трьох напрямках і "кинули оком" на Сумщину. Окрім штурмів на східному та південному напрямках, ворожа армія здійснила спробу прорватися у три населені пункти на півночі України.

відео дня

Російські окупанти обстріляли центр Глухова на Сумщині. Внаслідок обстрілу загинула дитина, ще 12 цивільних отримали поранення. Також в результаті атаки пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, навчальний заклад, магазин і транспортні засоби.

У Сумській області оголосили масштабну евакуацію. Глава Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що у 23 населених пунктах п'яти громад Сумського району буде проведена обов'язкова евакуація населення. Йдеться про евакуацію близько 6 тисяч людей.

Хто такий Володимир Артюх?

Володимир Миколайович Артюх (8 травня 1958, Благовєщенськ, Амурська область) — український громадсько-політичний діяч, військовослужбовець, генерал-лейтенант Збройних сил України. Від 12 квітня 2023 кандидат військових наук. Голова Сумської ОДА та є повним кавалером ордена "За заслуги", пише Вікіпедія.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти