На Рівненщині загинули у воді двоє хлопчиків: до загибелі може бути причетна мати

25 серпня 2023, 13:04
У Рівненській області загинули двоє хлопчиків - брати, віку 6 і 7 років. Як кажуть місцеві жителі, до їх загибелі може бути причетна мати.
Рівненщина, озеро
Врятувати хлопчиків намагався їхній рідний батько, але зазнав невдачі, кажуть місцеві / колаж Главред, фото "Суспільне"

На Рівненщині поліція затримала жінку ‒ мати двох синів (6 і 7 років від роду), яких знайшли напередодні без ознак життя у місцевій водоймі. Про це повідомляє портал "Суспільне".

Місцеві жителі відразу сказали журналістам, що саме мати може бути причетна до смерті синів.

"Кажу: Віта, що ти наробила? А вона каже: "Оксана, якщо ти хочеш знати правду, то я тобі скажу так – спочатку я їх убила. А потім втопила", – каже місцева жителька Оксана Федина.

відео дня

Причому, як каже місцевий староста Сергій Бойко, врятувати хлопчиків намагався їх рідний батько, але зазнав невдачі.

"Ми приїхали, так вже Микола, тато, дістав і надавав першу медичну допомогу. А вона сиділа, посміхалася. Видно, що "Поїхав дах". Ми його просили: скажи де другий? Вона не говорила спочатку. Потім нам сказала, що вона кинула його далі. Ми десь півтори години відкачували цю дитину, але не врятували, на жаль. Десь через дві години Олег, знайомий мій, пірнув і дістав тіло другої дитини", – сказав Бойко.

Інша місцева мешканка, Світлана Гузовата, каже, що другу дитину бездиханною знайшли в очеретах.

Як пишуть журналісти, обидва хлопчики, і молодший Михайло, і старший Данило буквально через пару тижнів повинні були йти в перший клас в місцеву школу. У ній же до грудня минулого року їхня мати працювала вчителькою англійської мови.

Директор школи Василь Савчук заявив, що в минулому році, після шести років декрету, вона повернулася до роботи, проте як і раніше часто оформляла собі лікарняні листи.

"Медична книжка була завірена. Була печатка "допущена до роботи". Все! Без медкнижки ми б не могли її допустити до праці. Я не лікар і не знаю. Але коли ми з нею потім спілкувалися, вона сказала, що не може працювати, що у неї немає сили з усім цим не справляється і написала заяву на звільнення за власним бажанням", – зазначив директор школи.

Дітей вже поховали. За інформацією журналістів, мати затримана правоохоронцями. Вони відкрили кримінальне провадження за пунктами 1,2 частини 2 статті 115 КК України.

Зсув ґрунту в Грузії

Масштабний зсув зійшов 3 серпня в районі курортного селища Шові у високогірному регіоні Рача. В результаті цього пошкоджені лінії електропередач, зруйновані дороги, мости.

Пізніше стало відомо про те, що зсув забрав життя українки. Нею виявилася Аліна Поліковська, яка раніше працювала на одному з українських телеканалів. Тіло Аліни знайшли першою. Але рятувальники довго не могли знайти тіла її чоловіка і дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти