"Мінус" гелікоптери і ППО: подробиці потужного удару по аеродрому в Джанкої

17 квітня 2024, 15:35
Російські ЗМІ пишуть, що аеродром атакували балістичними ракетами.
'Мінус' гелікоптери і ППО: подробиці потужного удару по аеродрому в Джанкої
Вночі по російських окупантах у Джанкої сильно "прилетіло" / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, ASTRA

Унаслідок нічного ракетного удару 16 квітня по захопленому росіянами аеродрому в Джанкої ворог втратив, за даними російських пабліків, чотири гелікоптери й одну установку ППО.

Як пише ASTRA, було атаковано місце дислокації вертолітного полку 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу. Аеродром атакували балістичними ракетами.

Інший російський - пропутінський - паблік стверджує, що під час атаки пошкоджено повністю або частково чотири вертольоти - два Ка-52 і два Мі-28. Є нібито влучання по пусковій установці ППО С-300. Втрати особового складу ЗС РФ уточнюються.

відео дня

Військовий аеродром у Джанкої

Військовий аеродром "Джанкой" - головний логістичний хаб для російської армії і місце базування ударних вертольотів. У Джанкої дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу РФ у складі трьох авіаційних ескадрилій на Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52.

Крім цього в "Джанкої" дислокуються вертольоти прикордонної служби ФСБ РФ.

Тим часом у мережі публікують фото, як стверджується, знищеного ЗРК С-400 "Тріумф" після удару по аеродрому в Джанкої. Підтверджень автентичності фото немає.

Влада окупованого регіону досі офіційно нічого не повідомила про атаку, заявивши лише про часткове перекриття руху на трасі в районі Джанкоя.

Вибухи в Криму - головне про атаку на аеродром у Джанкої

У ніч на 17 квітня мешканці Джанкоя повідомляли про вибухи і пожежу в районі аеродрому. Супутник зафіксував шість осередків займання на військовому аеродромі в Джанкої і поруч із ним.

За даними кримських пабліків, на аеродромі базувалися не тільки ударні вертольоти. Раніше на льотному полі фіксували пускові установки С-300/С-400.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти