Майор ЗСУ пояснив, чому ракети для ППО SAMP-T набагато кращі за ракети Patriot

26 квітня 2024, 11:31
5645
Ракети Aster 30 для системи ППО SAMP-T набагато сучасніші, ніж ракети для систем Patriot, каже військовий експерт Олексій Гетьман.
Гетьман, Астер
Ракети Aster 30 сучасніші за ракети Patriot - Олексій Гетьман / колаж Главред, скріншоти з відео

Французькі ракети Aster 30 для системи ППО SAMP-T кращі, ніж аналогічні ракети для системи ППО Patriot за багатьма важливими параметрами. Про це в інтерв'ю Главреду розповів ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

"По-перше, це більш сучасні розробки, ніж Patriot - його модернізують, але розробляли його значно раніше. По-друге, це дуже швидка ракета, до 4,5 махів, добре керована і може застосовуватися по балістичних ракетах, вертольотах і крилатих ракетах. У неї не такий великий радіус дії, але це не принципово для тих ракет, які по Україні запускає Росія, оскільки ми збиваємо їх на висоті. Однак як не крути, але уламки все одно падатимуть, і якщо така ракета спрямована на якесь місто, то й уламки теж будуть спрямовані на місто. І тут ми приходимо до того, що знищувати потрібно не ракету, а саме пускову установку", - сказав він.

Системи SAMP-T - що про них відомо

Комплекси ППО SAMP-T - найкраща військова техніка Франції та Німеччини в галузі протиповітряної та протиракетної оборони (ПРО).

відео дня

Розробником і виробником комплексу є європейський консорціум Eurosam.

До складу комплексу SAMP-T входять:

  • багатофункціональна РЛС типу Thompson-CSF ARABEL з фазованою антенною решіткою;
  • кабіна бойового управління - FCU (Fire Control Unit), в якій розміщується апаратура системи управління, що обробляє всю інформацію про повітряну обстановку в режимі реального часу, а також дві консолі системи відображення;
  • ракети "Aster-30";
  • самохідні пускові установки вертикального старту на автомобільному шасі Astra/Iveco або Renault-TRM-10000 (колісна формула 8х8) з пусковими модулями на 8 боєготових ракет у транспортно-пускових контейнерах.

Установки можуть серйозно посилити захист повітряного простору України - вони здатні збивати цілі в повітрі на дальності понад 100 кілометрів і можуть перехоплювати навіть балістичні ракети.

Військова допомога Україні - останні новини

Раніше топгенерал зробив гучну заяву про війну в Україні. Командувач Європейського командування США (EUCOM) генерал Крістофер Каволі зазначив, що без підтримки Україна може програти. Росія не планує згортати свою агресію і не має наміру зупинятися тільки на Україні, розповів американський генерал Крістофер Каволі.

Спікер Палати представників Майк Джонсон сказав, коли в США схвалять пакет допомоги для України. Конгресмени продовжують активно обговорювати варіанти подальших дій, заявив спікер Палати представників.

До того США дозволили трьом країнам передати Україні 65 винищувачів F-16. Україна отримає запасні двигуни, тренажери, посібники, інструменти та різні матеріали для експлуатації та технічного обслуговування F-16.

Вас може зацікавити таке:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти